Rețeta brichetelor din biomasă este relativ simplă. Brichetele sunt produsul compactării biomasei cum ar fi rumeguș, deșeuri agricole, hârtie etc. Acest proces de comprimare permite arderea biomasei mai mult decât atunci când ar fi fost lăsată liberă. Atunci când se formează corect, biomasa comprimată poate arde la aceleași temperaturi și pentru o durată de timp egală sau chiar mai mare decât lemnul, peleții sau cărbunele.
Pentru a pregăti materiile prime pentru procesul de comprimare, materialele organice sunt separate în funcție de proprietățile și caracteristicile lor de ardere și apoi sunt descompuse sau sfărâmate într-un rumeguș pulbere asemănător pulberilor. Această pulbere este forțată apoi printr-o presă cu presiune ridicată, presiune care alimentează pulberea și o forțează printr-o matriță. În funcție de nevoia utilizatorului final, brichetele sunt formate în forme și dimensiuni diferite și variază de la brichete mari, uniforme, solide la peleți mai mici.
Beneficiile reale ale brichetelor din biomasă
Brichetele emit mai puține gaze toxice cu efect de seră. Brichetele din biomasă sunt ecologice, sunt complet regenerabile și ușor de implementat. Acestea pot fi folosite pentru a fierbe apa și pentru a crea energie cu aburi, pentru a propulsa turbine pentru energie electrică și pot fi chiar folosite la încălzirea diverselor imobile.
Brichetele din biomasă reduc nevoia de a importa și de a exporta combustibili fosili pe tot globul, deoarece pot fi făcute pe plan intern din deșeurile arborilor și a plantelor.
De unde poți achiziționa brichete de rumeguș?
Compania AGRO FURAJE IND este un important distribuitor de brichete din rumeguș de lemn dar și de peleți din fag și molid, având sediul în Suceava, județul Suceava.
Brichetele produse de către AGRO FURAJE IND se comercializează în pachete de câte 10 kg, cantitatea minimă care poate fi comandată este de 1 palet, care conține 96 de saci de brichete la prețuri negociabile.
Ele pot fi utilizate în cadrul cazanelor pe lemn, a cuptoarelor, a șemineelor și a sobelor. Provenind din deșeuri lemnoase reprezintă un tip de combustibil ecologic. Prezintă avantajul de a arde o perioadă de timp mai mare decât cea a lemnului. După ardere, rămâne o cantitate destul de mică de cenușă, de maxim 10% din cantitatea inițială destinată arderii comparativ cu lemnul care lasă în urmă cam 50% cenușă. Brichetele sunt fabricate din rumeguș din lemn de fag, au diametrul de 85 mm, densitatea de 650 kg/mc și o putere calorică de 5 kWh/kg.