Cum iti salvezi afacerea? TOP 3 pasi ESENTIALI pentru un business de succes

1496

Fiecare persoana isi doreste sa aiba o afacere de succes la un moment dat in viata. Desi multi romani au idei extrem de bune in ceea ce priveste business-ul, nu au informatiile necesare, care ar trebui sa ii ajute si sa ii ghideze in construirea unuia. 

Din cauza crizei economice in care se afla Romania, micile afaceri tind sa se destrame si foarte multe persoane isi pierd locul de munca. Cu toate acestea, exista cateva strategii creative testate de cei mai mari antreprenori ai lumii, care s-ar putea sa te ajute sa iti repui business-ul pe picioare. 

Afla care sunt pasii esentiali pentru o afacere de succes!

Pentru a avea o afacere de succes, trebuie sa tii cont de cateva aspecte importante.

1. Flexibilitate

Cand vine vorba despre business-uri, lucrurile s-au schimbat foarte mult in ultima jumatate de an, iar afacerile care reusesc, in aceasta perioada, sa isi mentina clientii, veniturile si angajatii, sunt cele care au apelat la flexibilitate si la creativitate in strategia comerciala pe care au aplicat-o. Reinventarea partiala sau totala a afacerii tale poate fi de bun augur daca vrei sa supravietuiesti pe piata in prezent. De exemplu, persoanele juridice care detin un autoturism sau o flota au apelat la leasingul operational – da click aici pentru mai multe informatii – saloanele de infrumusetare le vand clientilor kituri de ingrijire personala pentru acasa, unii producatori de haine isi concentreaza forta de munca pe confectionarea echipamentelor sanitare de protectie, iar majoritatea florariilor au devenit creative, postand online diverse modele de buchete florale, pe care le livreaza apoi la domiciliu.

Tot in ceea ce priveste flexibilitatea, reinventarea modului de a ajunge la clienti trebuie luata in considerare. Este extrem de important ca afacerea ta sa fie vizibila pe retelele de socializare, indiferent de tipul magazinului online pe care il detii. Mai mult, ai nevoie de o optimizare a modului prin care produsele sau serviciile tale ajung la cumparatorii finali. De exemplu, restaurantele pot livra la domiciliu, aprozarele si-au deschis conturi online, unde isi posteaza produsele si apoi le livreaza la usa cumparatorului, iar salile de fitness si-au mutat cursurile in mediul online. 

Mai mult, daca afacerea pe care o ai iti permite, te poti extinde si le poti oferi clientilor mai multe variante de plata, in plus fata de cea cash: prin SMS, prin transfer bancar sau cu POS-ul mobil. 

2. Parteneriate

Multi antreprenori au inteles ca au nevoie de parteneriate pentru a travesa mai usor aceasta perioada critica. Astfel, firmele de transport ajuta la livrarea produselor de orice tip din supermarket-uri si restaurante, unele companii imprumuta angajati de la alte business-uri, iar altele se asociaza cu magazine care au un profil asemanator, pentru a crea pachete complete de servicii. De asemenea, cu ajutorul partenerilor, afacerea ta va deveni mai vizibila si vei avea mai mult succes cand vine vorba de obtinerea unor clienti noi.

3. Sustenabilitate

Sustenabilitatea este un concept pe care foarte multi clienti il folosesc in descrierea unui serviciu, mai ales in ziua de astazi. Acesta se refera la grija de care companiile trebuie sa dea dovada fata de oameni si fata de planeta.

Asadar, sustenabilitatea in afaceri este un lucru pe care orice intreprinzator ar trebui sa il aiba in vedere atunci cand performeaza in  domeniul sau de activitate. Nu exista o definitie exacta pentru acest concept, ci el reprezinta mai degraba o serie de alegeri si de actiuni, care au ca scop crearea unui mediu economic stabil si a unei planete mai curate.

Asadar, fie ca esti la inceputul drumului catre un business de succes, fie ca iti doresti ca afacerea ta sa prospere, trebuie sa tii cont de aceste aspecte extrem de importante.