Rozătoarele (șobolanii și șoarecii) sunt animale dăunătoare cărora le este foarte ușor să se adapteze la orice mediu, iar pentru a scăpa de ele oamenii folosesc diferite capcane și otrăvuri, iar atunci când rezultatele nu sunt cele așteptate, apelează la ajutorul specialiștilor în servicii ddd.
O firmă deratizare folosește cele mai eficiente capcane pentru șoareci și șobolani, iar personalul foarte bine instruit din cadrul unei astfel de firme plasează aceste capcane în cele mai vizitate locuri de către rozătoare. Dat fiind faptul că le place să se hrănească cu cereale sau cu legume și diferite resturi menajere, personalul din cadrul firmei de deratizare va plasa capcanele în anexele gospodăriei (șoproane, depozite de cereale) în care sunt depozitate aceste surse de hrană.
Capcanele împotriva rozătoarelor sunt utilizate alături de un raticid sub formă de pastă sau sub formă de boabe, sau împreună cu o momeală. Este foarte important ca pentru ca aceste capcane să își dovedească eficiența, să fie plasate în diferite locuri, într-un număr cât mai mare. De asemenea, pentru a îndepărta rozătoarele prinse și pentru reîmprospătarea rezervei de momeală, este necesar ca toate capcanele să fie verificate în fiecare zi.
Tot pentru a lupta împotriva rozătoarelor se pot folosi plăci adezive sau se poate utiliza un lipici special pe care se va pune o momeală sau un raticid, iar în momentul în care șobolanul sau șoarecele încearcă să mănânce momeala, acesta vă rămâne blocat din cauza lipiciului.
După cum se poate vedea, există diferite soluții care pot fi puse în practică pentru a elimina șoarecii și șobolanii. Datorită faptului că rozătoarele pot să transmită anumite boli periculoase cum ar fi febra tifoidă, trichineloza sau leptospiroza, și datorită faptului că vor contamina cerealele sau alte surse alimentare prin fecale, urina sau fire de par, trebuie să luptăm împotriva acestora.
În afara de faptul că ne putem îmbolnăvii datorită infestării cu șoareci și șobolani, nu trebuie să uităm nici că aceștia rod cablurile de alimentare a aparatelor electrocasnice, și vor strica de asemenea instalațiile electrice.
Șoarecii și șobolanii rod de asemenea polistirenul folosit la izolarea locuinței, și nu numai. Practic, în afara faptului că ne pot îmbolnăvi, ne pot produce și daune materiale considerabile.
În aceste condiții este cât se poate de firesc să contactăm o firmă care prestează servicii de deratizare, pentru a sosi la fața locului cu scopul de a ne scăpa de infestarea cu șoareci și/sau șobolani.