Placarea pereților interiori: Avantaje si costuri

664
Placarea pereților interiori: Avantaje si costuri

Placarea pereților interiori îți permite să amenajezi locuința astfel încât aceasta să capete un nou aspect. Prin placarea pereților se obține însă mai mult decât o simplă reamenajare estetică, deoarece fiecare material își aduce aportul, cu toate beneficiile sale. Iată cum poți placa pereții interiori și ce beneficii îți aduce acest lucru.

Placarea pereților cu lambriu

Dacă vrei o casă cu aspect clasic- elegant, dar și o casă călduroasă în același timp, un mod bun de a obține aceste avantaje este să plachezi pereții interiori cu lambriu. Ar trebui să știi că placarea peretilor cu lambriu schimbă în totalitate aspectul pereților, făcându-l deosebit de elegant, dar că lambriul poate fi de mai multe tipuri.

Poți alege lambriu din marmură sau din lemn, din PVC sau plastic, și fiecare dintre aceste opțiuni vor aduce plusuri camerei pe care o amenajezi. Pe lângă protecția efectivă a zidurilor lambriul protejează de șocuri mecanice, astfel că nu va fi nevoie să faci reparații. 

Astfel, placarea cu lambriu înseamnă și costuri reduse, dar și economii făcute în timp, pentru că nu finisajul este unul durabil în timp.

Placarea pereților cu panouri de plută

Pluta este un material deosebit de estetic, dar care și izolează foarte bine suprafețele. Din acest motiv pluta este adesea folosită cu dublu rol, fiind și un material natural. În general pluta este preferată în camere mari, cum ar fi spațiile de birouri, livingurile sau holurile, deoarece are deopotrivă și proprietatea de a reduce ecoul. 

Astfel, camerele placate cu panouri de plută devin mai călduroase, mai puțin zgomotoase și cu siguranță mai frumoase. 

Pluta este și un material relativ ieftin, așa că nu va fi nevoie să investești foarte mult în realizarea unei astfel de lucrări. 

Placarea pereților cu sticlă

Sticla este un material excepțional prin definiție, iar amenajările care includ sticla nu au cum să fie altfel decât fabuloase. Totuși, sticla este un material ale cărui costuri pot fi mari și care necesită și un preț separat pe manopera aferentă placării pereților. 

Pentru că este un material destul de sensibil, el nu poate fi montat întotdeauna în regie proprie. De aceea poate fi necesar să ceri ajutorul specialiștilor care să te ajute să realizezi lucrările de placare, astfel încât acestea să arate cu adevărat excepțional. 

Placarea pereților cu profile de rigips

Una dintre metodele foarte bune de placare a pereților interiori este cea cu profile și plăci de rigips. Rigipsul este un material ușor, o structură care nu va încărca construcția, dar și un material care va avea ca efect izolarea foarte bună a camerelor. 

De cele mai multe ori placajele din rigips sunt preferate tocmai pentru a realiza închiderea pereților după izolare, aceasta fiind o modalitate foarte bună de a finisa suprafața pereților. 

Rigipsul este unul dintre cele mai ieftine materiale, iar din acest motiv și soluția în sine este una economică. Singura problemă pe care o poți întâmpina ține de estetic, deoarece rigipsul lasă destul de puține opțiuni de amenajare, astfel că finisajele pot părea destul de comune, comparativ, cu cele din piatră naturală sau alte materiale de acoperire.

Placarea pereților cu cărămidă

Fie că optezi pentru o amenajare ușor rustică, sau pentru un decor specific stilului industrial, vei vedea că și cărămida se potrivește foarte bine în contextul placării pereților interiori. Cărămida are un farmec aparte, iar de cele mai multe ori este preferată grație naturaleții, prețului și calității.

Indiferent spre ce opțiune de placare te îndrepți, nu uita să alegi calitatea și nu neapărat prețul cel mai mic. Uneori sub aspectul unui preț mai mare stau calitatea și durabilitatea, iar acestea sunt de fapt cele mai bune investiții.