Iata 3 tipuri de PANOURI SOLARE pe care le poti alege in functie de nevoile tale

1451
Panouri Solare

In ultimul timp, tehnologia tinde din ce in ce mai mult catre extindere, iar, astfel, s-au creat numeroase obiecte utile pe care le poti alege atat pentru tine, cat si pentru locuinta ta. Daca te gandesti cum sa consumi energie electrica SMART, panourile solare cu siguranta sunt cea mai buna alegere pe care o poti face. Aceste pot sa fie de diferite tipuri, in functie de nevoile tale, de dimensiunea casei sau de motivul pentru care vrei sa le folosesti.

Iata ce panouri solare poti achizitiona pentru casa ta

  • Panouri fotovoltaice

Acest tip de panouri sunt folosite pentru reducerea energiei electrice. Daca vei apela la utilizarea lor, acest lucru va fi benefic in special pentru factura ta. Poti accesa fonduri nerambursabile pentru ele, iar daca nu vrei sa faci acest lucru, trebuie sa stii ca investitita va fi scoasa in putin timp oricum. 

Au o durata de viata de aproximativ 25-30 de ani, iar, astfel, te poti bucura de ele mult timp. Aspectul casei va fi unul diferit și multe persoane ce vor fi in trece vor intoarce capul pentru a se uita mai atent. 

Pentru ca tehnologia avanseaza, acestea pot fi controlate de pe orice gadget, cu ajutorul aplicatiei special destinata acestor tipuri de panouri.

  • Panouri presurizate

In functie de capacitatea lor de inmagazinare a apei, poti alege ce este potrivit pentru casa ta. Acesta este special destinat apei calde din locuinta, deci poate fi folosit pentru orice loc unde este nevoie de ea. 

In cazul in care te intrebi cum functioneaza acestea pe timpul iernii, cand temperaturile nu sunt destul de ridicate pentru a se putea incalzi apa sau atunci cand nu este soare pe cer, trebuie sa stii ca sistemul acestora de actionare este foarte bine pus la punct. Mai exact, boilerul lor este izolat cu ajutorul unei spume, mai precis cea poliuretanica si prin intermediul optiunilor pe care le poti alege, precum:

  • automatizare solara
  • rezistenta electrica
  • cablu degivrant pentru tevile de apa

  • Panouri nepresurizate 

Acest tip de panou solar este destinat pentru apa menajera. Pentru ca soarele este o resursa energetica inepuizabila, trebuie sa tii cont unde vrei sa il amplasezi. Este important ca soarele sa bata cat mai mult pe el, pentru a te putea folosi pe deplin de utilizatea lui.

Absorbtia radiatiilor solare duce la incalzirea apei, iar, astfel, locuinta ta va dispune de apa menajera pe toata aria. Daca esti interesat, poti afla mai multe de la Dbsolar.ro despre produsele care te pot ajuta sa economisesti energie electrică.

Acum ca ai aflat mai multe despre tipurile de panouri solare existente pe piata, gandeste-te la nevoile pe care le ai atat tu, cat si casa ta si cum vrei sa se desfasoare lucrurile in viitor. 

Asadar, tu ce tip de solutie sustenabila vei alege pentru casa ta? Si daca vei alege panourile solare, le vei utiliza pe cele pentru energie sau pentru apa?