Pastile de sare pentru mașina de spălat vase

3512
pastile sare pentru mașina de spălat vase

Ce este sarea destinată mașinii de spălat vase? Dacă ai cumpărat un aparat nou, este posibil să fi observat un loc în care poți „adăuga sare” și probabil că ești confuz.

Unele mașini de spălat vase, de regulă aparatele de ultimă generație, vin cu un dispozitiv de dedurizare a apei.  Sarea din mașina ta de spălat vase poate părea ciudată la început, dar acest tip de sare este de fapt un instrument excelent pentru menținerea funcționării unității la o eficiență maximă.

tablete sare pentru mașina spălat vase

Ce fac aceste tablete sare pentru mașina de spălat vase?

Scopul acestui tip de sare care se găsește de cele mai multe ori sub formă de tablete sau pastile este de a ajuta la dedurizarea apei și de a preveni petele care se formează pe veselă, pahare sau tacâmuri atunci când sunt spălate în apă dură, o apă care are mult calciu și magneziu. Dacă vasele tale nu sunt strălucitoare atunci când le scoți din mașina de spălat și par să fie acoperite cu pete, sarea specială poate fi răspunsul la problemele tale.

Cum funcționează?

Calciul și magneziul din apa dură reacționează cu detergentul pentru spălatul vaselor și formează urme de săpun care sunt mai puțin eficiente la curățarea veselei și pot lăsa în urmă reziduuri urâte.

Tabletele de sare pot ajuta, îndepărtând calciul și magneziul din apa dură. Rezultatul final constă în vase mai curate și o mașină de spălat mai durabilă.

Sarea pentru mașina de spălat vase și sarea de masă: Care este diferența?

Spre deosebire de sarea de masă care adesea conține aditivi cum ar fi iodul sau magneziul, sarea pentru  spălat vase este clorură de sodiu pură. De asemenea, vine în granule mai mari decât omologul său. Adăugarea de sare cu granulație mică chiar și una care este clorură de sodiu pură, ar putea să înfunde mașina de spălat vase, din această cauză este necesară folosirea de sare destinată mașinii de spălat vase.

Cum folosești sarea de spălat vase?

Te-ai convins că este timpul să încerci acest tip de sare? În primul rând, asigură-te că mașina ta de spălat vase are un loc special pentru încorporat sarea. Verifică manualul de utilizare – multe mașini de spălat vase mai noi au un buton care indică nivelul de sare.

Nu face greșeala de a pune sare în suportul de detergent. Unitățile de dedurizare sunt de obicei situate în partea de jos a aparatului. Umple recipientul de sare și închide-l.

https://www.worldsalt.ro/tablete-pastile-sare.php