Avantajele gresiei de dimensiuni mari

1312

La prima vedere, nu pare o decizie complexa alegerea placilor ceramice pentru baie sau bucătărie. Alegerea se face orientandu-ne vizual dupa culoare, in functie de modelele disponibile sau pret pentru a găsi un raport de calitate încadrat în buget. Caracteristicile fiecărei piese sunt importante pentru a alege inspirat dintre sute sau mii de modele existente în magazine. Placile clasice dreptunghiulare, montate pe diagonala camerei, reduc neregularitatile datorate peretilor, iar un montaj paralel cu peretele al placilor cu o lungime mai mare dau impresia unui spatiu marit si dau iimpresia unei camere luminoase.

Baia reprezintă pentru fiecare dintre noi un loc de relaxare, dar care necesită însă o curățare frecventă. Plăcile ceramice montate în astfel de încăperi ar trebui să aibă forme simple, care să permită substantelor de curatat sa patrunda intre rosturile lasate la montajul gresiei. Gresia folosita trebuie sa fie de calitate, să fie rezistenta si să nu se degradeze în contact cu substanțe corozive, ce vor fi folosite la igienizare.

Înainte de a alege plăcile ceramice preferate ar trebui să ai o idee de ansamblu aspectului general pe care il doresti pentru locuinta ta. Dacă îți dorești un aspect eco poți opta pentru modele care să imite lemnul sau pietrele naturale. Dacă dorești să oferi locuinței tale un aspect in ton cu cele mai noi tendinte occidentale, atunci poti alege placi ceramice de dimensiuni mari. În zonele cu umiditate crescută de contact frecvent cu apa ar trebui izolate cu un kit rezistent la apă.

Gata! Știi cum arată camera ta. Va trebui să te decizi cum vrei să fie plăcile, mate sau lucioase. Alegerea ține deseori de preferințe. Deși la prima vedere par mai elegante, totuși suprafețele cu aspect lucios sunt putin mai greu de intretinut si de mentinut curate in permanenta. Forma placilor ceramice este importanta, deoarece exista piese ceramice cu dimensiuni de la 10 centimetri până la 1 metru sau chiar mai mari, iar la alegerea acestora trebuie sa se tina cont de faptul ca dimensiunile foarte mari nu sunt recomandate pentru incaperi mici. Cu cât plăcile montate sunt mai mari cu atât spațiul din încăpere va părea mai mic.

Plăcile pătrate au reprezentat întotdeauna un element clasic. Dimensiunea populară pătrată, de 60 x 60 centimetri, poate fi folosita atat pentru placare in camerele mari, cat si pentru camere mai mici. Pentru un aspect modern al locuintelor, tendințele actuale de design interior sunt orientate catre placi de dimensiuni mari, astfel incat la final sa se obtina un număr mai mic de rosturi, fapt ce va da o impresie de continuitate care amplifică spațiile și volumele.

Pentru băile mici (ex. cele din apartamente), alegerea pieselor de dimensiuni reduse în decorarea pereților, montate fără a pune accent pe rosturi va oferi un rezultat nefavorabil. Indicat ar fi să folosești plăci rectangulare cu dimensiuni medii spre mair, potrivite acestui tip de incapere. Da, poți opta pentru a folosi plăci mari de gresie și faianță, de 30 x 60 cm, sau chiar mai mari pentru a renova o baie, mai ales când acestea se potrivesc pe dimensiunile camerei si nu vor trebuie tăiate, rezultatul fiind unul impresionant din punct de vedere estetic.

Dacă dorești ca spațiul pe care îl ai la dispoziție să pară mai mare ține cont și de culorile cu care acesta este decorat. Placile ceramice in nuante deschise (ex. bej, crem) vor oferi incaperilor de mici dimensiuni senzația de a fi mai spațioase. Lumina ambientală se va reflecta mai bine pe aceste plăci. Daca se va alege o culoare similara atat pentru gresia montata pe pardoseala, cat si pentru faianta folosita la placarea peretilor, atunci rezultatul final va oferi un plus vizual de spațiu camerei tale.

Plăcile ceramice porțelanate asigură o rezistență mai bună la șocurile mecanice, fiind ideale pentru placarea podelelor. Variantele de placi ceramice neportelanate sau glazurate se recomanda a fi folosite pentru placarea peretilor, unde o rezistenta mare la socuri mecanice nu este necesara, riscul de lovire fiind mult mai mic. Piese rectificate de gresie și faianță au dimensiuni mult mai precise ale laturilor, in comparatie cu cele nerectificate, iar colturile acestora sunt facute sa aiba exact 90 de grade. Acestea se pot monta cu rosturi mult mai mici între ele, iar rezultatul final va fi unul de foarte bună calitate.

Nu doar aspectul placilor de gresie și faianță este important, ci si textura acestora. O suprafață foarte lucioasă va reflecta lumina și poate aduce un disconfort ochilor. De asemenea, fără o textură potrivita incaperii in care este folosita gresie, exista riscul ca pardoseala sa devina foarte alunecoasa, mai ales într-un mediu umed precum o baie. Cu cât textura este mai aspră cu atât va avea proprietati anti-alunecare sau anti-slip. Faianța poate fi lucioasa sau chiar high glossy, rezultatul final fiind unul asteptat, o impresie de spatiu si lumina.

Poți opta pentru un plus de spațiu de o placare cu gresie porțelanată Cement Grey 60 x 120, o gresie de calitate superioara ce poate fi amplasată pe pardoseală sau folosita la placarea murala, este rezistentă la ciclurile de îngheț-dezgheț, deci montajul putand fi facut chiar si la exteriorul locuinței, pe balcon sau pe terasă. Gresia oferă un aspect multi-suprafețe, este rezistentă la pătare și la acțiunea substanțelor chimice de curățare.

Pentru camera de zi îți propun gresia Living Digital Vitrificată Carrara White Book Match B Glossy 60 x 120 sau Living Digital Vitrificată Cologne Green Highglossy 60 x 120, o placă ceramică porțelanată cu finisaj lucios. Calitatea deosebita a gresiilor vitrificate face ca nuanțele acestora să se mentina in timp, fara decolorare. Gresia vitrificată este realizată printr-un proces numit vitrificare, ce presupune coacerea plăcilor la temperaturi. Aceste plăci sunt realizate dintr-un amestec ce conține siliciu și argilă și sunt potrivite pentru zonele cu trafic intens, precum holul, terasa sau zonele cu acces în locuință.

Poți amenaja spațiile comune cu gresia Living Digital Vitrificată Spider Fanta Glossy 60 x 120 sau modelul Living Digital Vitrificată Lasa Gold Glossy 60 x 120. Nuanțele acestor plăci ceramice porțelanate lucioase creează un ambinet plăcut și relaxat locuinței tale. Aceste plăci se potrivesc și spațiului sanitar, datorită durității și rezistenței la umezeală. Acestea nu permit dezvoltarea microorganismelor în pori. Această soluție oferă o rezistență optimă la variațiile de temperatură astfel că poate utiliza atât pe pardoseli, cât și pe suprafețele pereților.

Adaugă culoare vieții tale. Gresia colorată, montată fie pe podea sau pe pereții de baie, poate arăta elegant și sofisticat. Alternativ, plăcile cu modele pot oferi un aspect de epocă și vor adăuga profunzime și caracter la o baie. Poți opta pentru modele mai speciale pentru a da o temă anume băii. Sau poți adăuga plăci simple într-o singură culoare pentru a încadra accesorii elegante.

Stilul maritim, în nuanțe de albastru, nu se demodează niciodată, inspiră curățenie și prospețime. Gresia porțelanată Onix Caspian 60 x 120 sau Onix Sky Blue 60 x 120 sunt două din variantele disponibile pentru a aduce marea acasă. Marmura sau imitația de marmură precum Titan Crema Glossy 60 x 120 sau Berlin Statuario Glossy 60 x 120 sunt folosite în principal în living sau bucătării. Aceste plăci oferă un aspect luxos camerelor. Natura poate fi la tine acasă. Alegerea unei placări cu gresie sau faianță cu finisaj de lemn precum Mocha Wood Green Matt 60 x 120 sau LM 1016 Laminate 60 x 120 va oferi nu doar o imagine stilată camerei tale, dar este și o soluție rezistență la pete și zgârieturi în timp îndelungat. Da! Astăzi poți alege stilul regata potrivit pentru acasă.