Ce soluții eficiente există împotriva ridurilor și când e momentul pentru ele?

137
Ce soluții eficiente există împotriva ridurilor și când e momentul pentru ele?

Îmbătrânirea pielii este un proces ce nu poate fi evitat la nesfârșit, care reprezintă un motiv de îngrijorare pentru multe persoane. Odată ce observă apariția primelor riduri, aceștia apelează la diferite metode pentru a le combate și pentru a avea din nou un ten cu aspect tânăr. În funcție de aspectul ridurilor, se pot aborda diverse metode de a le estompa, mai mult sau mai puțin complexe. Iată câteva dintre cele de care poți beneficia în cabinetul unui specialist estetician.

Injecțiile cu acid hialuronic

Acidul hialuronic este o substanță care se regăsește în mod natural în organism și are proprietăți de „umplere”. Așadar, aceasta poate ajuta la redarea elasticității pielii și la reținerea apei. Cu ajutorul injecțiilor cu această substanță, zonele afectate de riduri pot fi umplute și netezite și se pot repara pierderile de volum ale pielii. Zonele vizate în general sunt cele din jurul gurii și buzelor, dar substanța poate contribui și la redarea volumului din regiunea obrajilor și a pomeților.

Procedura presupune administrarea unui anestezic local și apoi utilizarea unei seringi cu ac subțire pentru a injecta acest tratament antirid cu acid hialuronic, în diverse cantități, în funcție de nevoi. Rezultatele pot fi cu adevărat impresionante și sunt durabile, însă este important de menționat că ele nu sunt permanente. Așadar, ar putea fi necesară repetarea tratamentului.

Injecțiile cu toxina botulinică

O altă substanță revoluționară utilizată pentru tratamentul ridurilor este toxina botulinică, binecunoscută și sub denumirea de botox. Aceasta substanță este un neuromodulator, adică acționează prin blocarea semnalelor nervoase transmise de către mușchii în care se injectează. Astfel, contracțiile musculare sunt reduse, iar pielea poate căpăta un aspect mai neted și mai uniform, lipsit de riduri. Rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor, însă este important să menționăm că nici acestea nu sunt permanente.

Terapia vampir

O terapie cu adevărat miraculoasă, ce utilizează celule proprii, este terapia vampir, cunoscută și sub denumirea de PRP (Platelet-Rich Plasma). Această procedură non-chirurgicală utilizează sângele pacientului pentru a îmbunătăți aspectul pielii și a reduce semnele de îmbătrânire. Procedura constă în recoltarea unei cantități mici de sânge, care este apoi procesat pentru a obține o plasmă îmbogățită cu trombocite și factori de creștere. Acest ser este apoi injectat în zonele de interes.

Efectele terapiei vampir sunt acelea de a contribui la obținerea unui aspect mai tânăr al feței prin favorizarea regenerării și stimularea producției de colagen. Astfel, textura și tonusul pielii sunt îmbunătățite fără să existe riscul de respingere a substanței, fiind vorba despre țesut propriu.

Liftingul facial

Liftingul facial este o procedură chirurgicală care îmbunătățește semnificativ aspectul feței și gâtului, reducând semnele de îmbătrânire, precum ridurile, pielea lăsată și ptoza musculară. Această procedură implică îndepărtarea excesului de piele și a grăsimii, ridicarea și întinderea mușchilor faciali și rearanjarea țesuturilor faciale pentru a oferi un aspect mai tânăr și mai ferm. Tehnica este adesea combinată cu alte proceduri, cum ar fi blefaroplastia (chirurgia pleoapelor), pentru a obține rezultate complete.

Multe persoane se angajează în lupta împotriva semnelor îmbătrânirii și apelează la ajutorul unor specialiști pentru a face față mai ușor acestui fenomen. Dacă și tu ești nemulțumit de aspectul pielii tale și dorești să ai din nou un ten neted și plin de strălucire, discută cu un medic estetician și vezi care procedură este cea mai potrivită pentru tine.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/