5 idei de aranjamente florale pentru petreceri

1131
5 idei de aranjamente florale pentru petreceri

În ultimul timp, decorul unei săli de evenimente nu este complet fără o tematică florală unică, concepută și gândită anume pentru acea ocazie. Buchetele și aranjamentele florale înnobilează mesele invitaților la orice fel de petreceri aniversare private și creează un decor rafinat la evenimente corporate de tip conferințe sau întâlniri de business.

La aceste ocazii speciale cum sunt petrecerile aniversare sau alte evenimente, florile sunt de nelipsit pentru a crea decorul perfect din punct de vedere estetic. Iată care sunt cele mai potrivite și îndrăgite tipuri de aranjamente florale potrivite pentru aniversări, majorate, nunți, botezuri sau evenimente de business.

  • Aranjamente florale decorative rotunde 

Buchetele și aranjamentele florale sunt elementele decorative care îmbogățesc un spațiu și adaugă farmec și rafinament oricărui loc unde are loc un eveniment special. 

Pentru petrecerile cu mulți invitați, cum sunt nunțile, botezurile sau alte aniversări și evenimente, unele din cele mai îndrăgite aranjamente florale sunt cele rotunde,  compacte, sub formă de globuri de flori. Fie că sunt realizate cu flori în culori diverse, contrastante, fie că urmăresc o cromatică uni, buchetele florale rotunde sunt deosebit de îndrăgite datorită farmecului și rafinamentului lor clasic, atemporal. 

Cele mai potrivite aranjamente florale rotunde pentru a amenaja sala de petreceri sunt buchetele mignone, rotunde de pe mesele invitaților, completate cu cele aflate în suporturile care decorează restul încăperii. Aranjamentele care înfrumusețează sala de mese au un farmec deosebit atunci când sunt amplasate pe suporturi decorative înalte, eventual pe înălțimi diferite, deoarece în acest fel se creează un impact și un joc vizual aparte.

Aranjamentele rotunde pot fi realizate cu aproape orice tip de flori sau frunze decorative. În aceste cazuri, un rol important îl au accesoriile sau alte suporturi decorative, care permit menținerea cu ușurință, în timp, a aranjamentelor florale respective. Astfel de accesorii florale, care permit realizarea și menținerea cu ușurință a florilor și decorațiunilor, se găsesc în orice mărimi și forme, inclusiv rotunde, și pot fi comandate cu ușurință online.

  • Decor glamour pentru nunți de poveste

Pentru o atmosferă deosebită, un decor luxos pentru nunți sau botezuri poate fi cel de tip glamour. Ca și tonalitate generală, într-un astfel de decor sunt recomandate  nuanțele de crem, ivoriu, auriu sau argintiu pentru a înfrumuseța sala, iar cele mai cele mai potrivite tipuri flori sunt cele cu un rafinament aparte, ușor exotic. 

Astfel, florile potrivite atât pentru buchete cât și pentru aranjamentele de pe mese sunt orhideele, irișii, crinii, trandafirii albi, calele sau iasomia. Pentru a amenaja totul cât mai prețios, florile sau aranjamentele vor fi legate cu panglici decorative în nuanțe de argintiu sau auriu, iar scaunele vor fi împodobite cu funde elegante din saten în aceleași nuanțe delicate. Șiraguri sau cascade de ghirlande elegante din flori sau chiar cristale, amplasate la înălțimi mari în sala de evenimente, vor crea, la fel, o atmosferă de vis. 

Dacă nunta are loc, de exemplu, într-un cadru mai restrâns, elementele perfecte pentru un decor glamour de acest fel sunt vesela din porțelan fin pentru invitați și masa decorată atent cu sfeșnice, lumânări și buchețele mici de flori albe. 

  • Buchete din plante cu texturi diferite

Un tip de aranjamente florale inedite, deosebite sunt cele care alătură flori, plante decorative, dar și accesorii florale cu texturi și culori diferite. Unele din cele mai interesante combinații în acest sens sunt cele realizate din flori în culori vii, tonice în contrast cu paloarea și delicatețea petalelor unor plante în culori suave, pale și pastelate. 

Poți alătura, astfel, unor buchete florale rotunde ce conțin trandafiri, lalele, iriși, streliția, lisianthus, sau delphinium, în culori vii și tari de roșu, galben sau violet, paloarea fină și culoarea delicată a florilor albe, mov de tip anthirium sau agapanthus. 

  • Aranjamente florale în cascadă

La o petrecere privată, unele din aranjamentele florale cele mai reușite și de efect sunt cele realizate cu plante în cascadă. În plus, aranjamentele florale de acest tip s-au dovedit printre cele mai îndrăgite decoruri în ultimul timp, inclusiv în anul 2021.

Pentru a împodobi o sală de evenimente, cele mai interesante combinații de tip cascadă sunt cele realizate cu iederă și cu flori cățărătoare, albe ori colorate, cum sunt de exemplu glicina, clematisul, fuchsia sau begonia. 

  • Aranjamente rustice, pentru iubitorii de natură

Pentru amatorii de natură, dar și de interioare sau gastronomie tradițională, rustică,  cele mai potrivite decorațiuni și aranjamente sunt cele care folosesc în amenajare cât mai mult lemnul, crengile, florile și frunzele uscate. Astfel de aranjamente și decorațiuni rustice sunt potrivite mai ales atunci când petrecerea sau evenimentul respectiv au loc în mijlocul naturii. 

Castanele, frunzele și florile uscate, dar și alte mici obiecte decorative de acest fel cum sunt fructele colorate, mici, spicele de grâu sau florile de bumbac sunt ideale pentru a crea aranjamente rustice. O altă opțiune decorativă interesantă pentru aranjamentele de acest tip sunt suporturile de tip scoarță de copac, sau cele rotunde, din sticlă transparentă. În acestea pot amplasate cu ușurință aceste  aranjamente și decorațiuni rustice, potrivite pentru iubitorii de natură, pentru a fi cel mai bine puse în evidență.