5 idei utile de amenajare a terasei

0
438
5 idei utile de amenajare a terasei

Oază de liniște și relaxare în mijlocul agitației cotidiene, terasa este o extensie a casei și reprezintă locul perfect pentru petrecerea timpului liber. În general, cei care au norocul de a sta la curte își pot amenaja acest spațiu după bunul plac, departe de ochii curioșilor, însă în anumite cazuri chiar și persoanele care locuiesc la bloc au șansa de a-și transforma balconul într-un mic colț de rai. Fie că îți dorești un loc doar al tău unde să te refugiezi ca să-ți savurezi cafeaua de dimineață sau să citești o carte, fie că vrei să creezi o zonă perfectă pentru petrecerile din weekend cu prietenii, un strop de inspirație îți va fi de folos ca să amenajezi o terasă de vis. Iată câteva idei utile:

  • Creează o zonă de lounge

Indiferent dacă alegi să-ți construiești terasa într-un loc umbrit, ca să te ferești de soare în zilele caniculare sau, din contră, vrei să te simți ca în vacanță chiar la tine acasă, ia în calcul o zonă de lounge. Un șezlong deosebit îți va da ocazia să faci băi de soare în sezonul estival, iar amplasarea unor fotolii puf ori balansoare îți va oferi tot confortul de care ai nevoie. În cazul în care terasa ta este generoasă, mizează pe crearea unei zone de relaxare, cu piese confortabile, mici obiecte de decor și lumini ambientale unde să poți să stai cu prietenii la povești.

  • Investește în articole de mobilier potrivite

Cele mai importante elemente pe care le vei utiliza pentru decorarea terasei tale sunt piesele de mobilier. Și cum confortul și relaxarea sunt factorii cheie ai amenajării, optează pentru mobilier cu perne mari și moi. Un set compus din canapea și fotolii se va potrivi de minune pe terasă, la fel și câteva scaune pliante de calitate și o masă a cărei dimensiune să fie adaptată la mărimea spațiului. Un detaliu esențial este să investești în piese rezistente, din materiale durabile și aspectuoase, pe care să le folosești cât mai mult timp.

  • Amenajează terasa ca o logie

În situația în care locuiești la casă și nu ai prea mult spațiu în curte, poți să-ți amenajezi o terasă sub formă de logie, în orice parte a locuinței tale. Este vorba despre o cameră acoperită, care are un perete liber prevăzut cu balustrade, în care accesul se poate face doar din interior. Putem spune că o astfel de terasă reprezintă o continuare a casei spre exterior, așa că pentru decorare ar trebui să fie păstrat stilul general din interior.

  • Folosește multe jardiniere și ghivece cu flori

Indiferent de stilul de amenajare ales, din nicio terasă nu trebuie să lipsească jardinierele cu flori colorate și ghivecele cu plante bogate. Dacă îți dorești o oază de verdeață, așază-le de jur împrejurul terasei ca să obții un fundal verde, iar în mijloc amplasează mobilierul pentru exterior. În cazul unui balcon deschis la bloc, poți să pui toate plantele în apropierea balustradei. În acest fel, vei obține un plus de intimitate și un decor verde deosebit.

  • Completează amenajarea cu elemente decorative

Ca să te asiguri că terasa ta este suficient de primitoare trebuie să alegi și câteva elemente de decor. Pe lângă plante diverse care stau în ghivece confecționate din tot felul de materiale și texturi, personalizează spațiul cu perne decorative, covoare colorate, felinare, lămpi, suporturi metalice pentru reviste ori accesorii din lemn. Chiar și ghirlandele luminoase pot aduce un efect spectaculos la lăsarea întunericului. Iar dacă vrei să obții o atmosferă mai intimă și o terasă mult mai frumoasă, poți utiliza perdele de exterior pentru un aspect estetic desăvârșit. 

În general, la amenajarea unei terase trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, funcționalitatea acesteia, elementele de mobilier și piesele decorative pe care le folosești. Cu puțină atenție acordată fiecărui detaliu, în mod sigur vei reuși să-ți creezi spațiul perfect pentru momentele tale de liniște și relaxare.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online