Vrei să îți schimbi mașina și ai un buget limitat? Află AICI cum poți să te încadrezi în el!

1405
Vrei să îți schimbi mașina și ai un buget limitat Află AICI cum poți să te încadrezi în el!

Mașina este un bun necesar oricărei persoane, însă știi foarte bine că aceasta nu te poate ține o viață întreaga și mai devreme sau mai târziu trebuie schimbată. Dacă acest moment te prinde nepregătit, este destul de greu să te încadrezi într-un buget, mai ales dacă nu vrei să te îndatorezi prea mult. Din fericire, există variante care te pot ajuta să îți achiziționezi un automobil, nu neapărat nou, dar unul mai bun decât cel de dinainte.

Iată CUM poți respecta un buget stabilit atunci când vrei să îți schimbi mașina!

Înainte de a alege o mașină, ar trebui să pui în balanță dacă mașina veche poate fi vândută sau valorificată în vreun fel și dacă bugetul pe care îl ai la dispoziție pentru o astfel de achiziție îți permite să faci schimbarea.

Nu ar fi rău nici să iei în considerare să mărești puțin bugetul prin luarea unui mic credit, suficient cât să nu te împovăreze și să îți permită să îți cumperi mașina mult dorită. Așadar, iată cum poți să te încadrezi în suma pe care vrei să o cheltui pentru a-ți schimba autoturismul.

  • Un credit poate acoperi o parte din cheltuieli

Dacă îți dorești să investești într-o mașină mai bună decât cea anterioară și nu îți trebuie prea mulți bani în plus, poți lua în calcul un împrumut. Pentru a-ti fi mai ușor, poți merge pe varianta unor credite nebancare, care oferă sume mici, care pot fi returnate mai repede și, astfel, bugetul tău nu va fi afectat foarte mult. Cine știe, poate îți rămâne o sumă și pentru o mică excursie, pentru a te bucura de noua achiziție.

  • Caută mașini care au prețuri apropiate de suma pe care vrei să o cheltui

Bineînțeles că nimic nu se compară cu un automobil nou, însă nici o mașină second-hand nu este de neglijat, mai ales când ai un autoturism care îți dă tot timpul bătăi de cap. Așadar, atunci când stabilești un buget, iar împrumutul nu este o soluție pentru tine, cel mai bine este să cauți un autovehicul care să aibă un preț cât mai apropiat de suma pe care dorești să o cheltui. Este important să iei în calcul și banii pe care-i vei investi după ce ai cumpărat-o.

  • Extinde-ți plaja de căutare

Deși poate, atunci când începi să cauți mașina potrivită pentru tine, ai o anumită marcă sau un model în minte, când ai un buget fix, trebuie să înveți să fii flexibil și să cauți și alte variante. Te poți baza pe recenzii sau pe părerile prietenilor și ale unor mecanici auto. Cine știe, poate chiar te pot ajuta să găsești o mașină care să corespundă atât nevoilor, cât și bugetului stabilit pentru achiziție.

Stabilirea unui buget fix pentru a cumpăra o mașină este ușor de făcut, însă încadrarea într-o anumită sumă este mai grea. De aceea, trebuie să fii flexibil și să apelezi la soluții precum un credit cât de mic, pentru a avea o rezervă în cazul în care găsești un autoturism mai bun. De asemenea, prietenii îți pot oferi ajutor atunci când cauți un autoturism și ții să respecți suma fixă pe care vrei să o cheltui.