Ai un caracter exuberant sau ești introvertit? Află ce stil de amenajare interioară NU TREBUIE să alegi în funcție de personalitatea ta!

1339

Știai că stilul de design interior pentru care optezi trebuie să se afle în perfectă concordanță cu caracterul pe care îl ai? În nenumărate cazuri, s-a întâmplat ca o persoană să aleagă în grabă un anumit tip de amenajare și să omită acest aspect. În momentul în care iei decizii importante cu privire la locuința ta, este esențial să pregătești un plan cât mai precis și să iei în calcul o serie întreagă de factori.  

Atunci când îți mobilezi casa, trebuie să ai în vedere faptul că nu este suficient să te atragă un anumit stil de amenajare. Specialiștii recomandă ca, în momentul în care decizi cum să îți decorezi locuința, să încerci să te gândești dacă, pe termen lung, te-ai simți cu adevărat confortabil în interiorul său. 

De exemplu, chiar dacă unei persoane îi place stilul englezesc, este posibil ca, odată cu trecerea timpului, acesta să îi creeze disconfort, lucru care se întâmplă tocmai pentru că personalitatea sa nu corespunde întru totul cu caracteristicile unui astfel de design interior. Prin urmare, este bine să ai în vedere faptul că temperamentul și trăsăturile definitorii joacă un rol fundamental atunci când hotărăști cum să-ți decorezi căminul. 

Iată 5 stiluri de design interior pe care NU trebuie să le alegi dacă nu corespund tipului tău de personalitate:

  • Dacă ești o persoană analitică, logică și rațională, stilul shabby chic nu reprezintă cea mai bună soluție pentru locuința ta. Chiar dacă, inițial, ai putea fi atras de tonurile pastelate care îl caracterizează, este posibil ca, în timp, ornamentele florale, precum și decorațiunile romantice și delicate, să nu te facă să te simți în largul tău în propria locuință. Optează, mai degrabă, pentru stilul industrial, care, prin formele sale geometrice și masculine, se potrivește de minune personalității tale. 
  • Ai un spirit artistic? Dacă ești o fire visătoare și boemă, nu opta pentru stilul minimalist. Cu toate că, la prima vedere, simplitatea formelor care îi sunt specifice ar părea ideală pentru o persoană cu un simț estetic dezvoltat, acesta este mult prea ordonat și modern pentru a putea fi în concordanță cu o personalitate complexă și nonconformistă. Ar fi mai bine să te orientezi spre stilul boho-chic, care, prin influențele hippie, explozia de culoare și aranjamentele florale, este mult mai permisiv și lipsit de constrângeri. În plus, inclusiv denumirea sa derivă de la termenul ”bohemian”, care se referă tocmai la caracterul neconvențional al unei persoane creative, pline de imaginație. 
  • În cazul în care ești genul de persoană care pare să fie ușor aeriană și lipsită de simț practic, stilul Art Deco este complet nepotrivit pentru tine. Deși mulți afirmă că acesta este specific artiștilor, liniile paralele și formele geometrice care îl caracterizează nu sunt foarte potrivite pentru tine. De preferat ar fi să alegi stilul eclectic, care nu pune atât de mult preț pe ordine și pe perfecțiune și îți permite o amenajare bazată pe contraste. Poți alege tehnologia de ultimă generație și un mobilier inedit, cum ar fi cel de bar, fiind liber, în același timp, să combini produsele din această categorie cu piese retro sau vintage.
  • Dacă ești o fire melancolică și introvertită, stilul scandinav nu te va face să te simți confortabil în propria locuință. Este posibil ca, la început, lemnul și culorile deschise să aibă un impact vizual plăcut asupra ta, însă, cu timpul, vei simți nevoia unui spațiu mai intim și mai retras. De preferat ar fi să te orientezi spre un stil retro sau vintage, unde predomină tonurile de gri, pentru a crea un loc ideal în care te poți refugia și în interiorul căruia să poți petrece momente de liniște, departe de agitația specifică vieții de zi cu zi.  
  • Nu îți amenaja locuința în stil clasic dacă ești o persoană veselă, plină de energie și exuberantă. Riști să te plictisești repede de tonurile sobre și de echilibrul formelor. O alegere îndrăzneață și mai potrivită pentru tine poate fi, de exemplu, stilul pop art. Dacă, totuși, te temi de culorile mult prea vii, poți da frâu liber imaginației doar într-una dintre încăperi, cum ar fi bucătăria, care este dintotdeauna văzută ca fiind inima casei și spațiul cel mai intim și plăcut din interiorul acesteia. Informează-te înainte cu privire la cromatica în bucătărie și nu vei avea cum să dai greș. 

În concluzie, atunci când iei o decizie referitoare la modul în care urmează să îți amenajezi locuința, este fundamental să nu omiți felul în care personalitatea ta concordă cu un anumit stil de design interior. Numai în acest fel vei reuși să îți transformi casa într-un spațiu ideal, în care să te simți întotdeauna excelent și în care să te poți relaxa!