Articolele sportive care nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa in timpul pandemiei

0
841

Miscarea este, cu siguranta, cea mai buna metoda de a ne mentine tonusul si de a avea o dispozitie buna in fiecare zi, cu precadere in perioada pandemiei, cand esti nevoit sa iti desfasori majoritatea activitatilor la domiciliu. De aceea, este important sa nu devii sedentar si sa profiti cat mai mult de aceasta ocazie pentru a face sport.

Asadar, iata cateva articole sportive care ti-ar fi de mare folos in perioada pandemiei:

  • Salteaua de pilates/yoga

In prezent, yoga si pilates sunt cele mai populare sporturi, intrucat ambele au la baza un sistem complex de exercitii fizice prin care se lucreaza corpul in intregime si se pot desfasura aproape oriunde. Intr-o perioada tensionata, este important sa iti mentii echilibrul mintii si al trupului, devenind constienti de propriile capacitati si limitari personale. Astfel, tot ceea ce iti trebuie este o saltea antiderapanta, care sa iti permita sa iti desfasori exercitiile fizice in confortul propriei locuinte.

  • Gantere si greutati

In timp ce unele persoane prefera miscarile controlate, altele sunt adeptele fortei. Astfel, aceste elemente sunt esentiale in antrenamentul lor. Cele mai populare intrebuintari ale ganterelor sunt in cadrul genuflexiunilor de tip avansat, cunoscute si sub denumirea de squat, precum si a exercitiilor care lucreaza bratele si pietul. Fiind de diferite dimensiuni si greutati, este important sa iti cunosti limitele propriului corp si sa nu il fortezi. Excesele pot duce doar la intinderi musculare si accidentari.

  •  Benzi elastice

Elemente de baza, benzile elastice, cum sunt cele de la Decathlon, sunt concepute pentru diverse activitati fizice. Fie ca faci gimnastica medicala sau, pur si simplu, vrei sa iti imbunatatesti mobilitatea, aceste articole sportive nu ar trebui sa-ti lipseasca din casa. Sunt usor de folosit si au diferite grade de elasticitate, astfel ca iti poti ajusta exercitiile dupa bunul plac. De asemenea, sunt usor de depozitat si nu vor ocupa mult spatiu. 

  • Caramizi pentru echilibru

Exercitiile care implica postura ‘plank’ au devenit foarte populare, astfel, caramizile pentru echilibru reprezinta accesoriile perfecte pentru acest tip de activitate. Ele ofera sustinerea optima pentru cap si spate in timpul antrenamentului, si asemenea articolelor mentionate mai sus, sunt usor de depozitat, ocupand putin spatiu in casa. Acestea mai pot fi folosite si in exercitiile pentru mentinerea balansului si tonifiere a muschilor.

  • Rulou de masaj soft

Ruloul de masaj soft este un alt articol esential in necesarul pentru gimnastica, intrucat este folosit in scopul detensionarii musculare si a mobilitatii coloanei vertebrale. Astfel, dupa exercitiile de yoga sau pilates, este important sa iti relaxezi corpul pentru a evita febra musculara si eventualele accidentari. Fiind striat, aceasta piesa al unui echipament ofera miscari ample, lucrand spatele, vertebra cu vertebra. 

Cu totii stim ca perioada carantinei este frustranta din punct de vedere psihologic si financiar, insa este important sa respecti normele de igiena si, nu in ultimul rand, sa nu devii sedentari! Miscarea te ajuta sa iti revigorezi corpul si sa te gandesti limpede. Astfel, ai grija ca in aceasta perioada sa ai tot ce-ti trebuie in casa, inclusiv articole sportive.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online