Asigurarea Casco îți protejează mașina în mers, dar și când staționează!

0
694

Condusul poate fi o activitate foarte relaxantă atunci când mergi în vacanță și asculți muzica preferată alături de familie sau când te deplasezi în zorii zilei spre locul de muncă. Cu toate acestea, șofatul prezintă și o serie de riscuri, mai ales când vine vorba despre neatenția ta sau a celorlalți participanți la trafic, aspect ce poate duce la evenimente rutiere care produc avarii mașinilor implicate.

Din acest motiv, orice șofer responsabil trebuie să dețină două tipuri de asigurări, chiar dacă doar una dintre ele este obligatorie conform prevederilor legale din România. Indiferent că ești începător sau ai experiență de câțiva ani în șofat, trebuie să închei poliță RCA – obligatorie, dar este de preferat să optezi și pentru una de tipul Casco de la Gothaer – o poliță facultativă.

Află de ce este important să ai o asigurare Casco și care sunt modalitățile prin care o poți obține: 

  •     Există anumite riscuri pe care polița RCA nu le acoperă

Conform legislației rutiere din România, șoferul are obligația de a deține pentru mașina sa o poliță de asigurare RCA (Răspundere Civilă Auto), care, în cazul unui accident produs din vina sa, să despăgubească persoanele implicate. Însă în acest caz, acest tip de asigurare nu acoperă pagubele suferite de propria mașină, ceea ce înseamnă că proprietarul trebuie să scoată bani din buzunar pentru amortizarea cheltuielilor de reparații. 

De aceea este bine să optezi și pentru o asigurare Casco, care te acoperă atât în trafic, dar și în timpul staționării pentru diverse riscuri la care mașina ta poate fi expusă. 

  •     Completezi formularul online Gothaer și te asiguri de la distanță

Chiar și în contextul actual, obținerea acestei polițe online pare să fie soluția optimă. 

Astfel, după ce ai introdus datele de identificare a tipului de autoturism (informațiile despre mașina le găsești pe talonul acesteia) și ai ales acoperirile care te interesează, informațiile vor fi procesate și vei primi o cotație de preț, care te va ajuta să alegi asigurarea potrivită pentru autovehiculul tău. Nu uita că fiecare poliță este diferită în funcție de automobil, vechime, acoperiri etc. 

  •     Mergi în excursie prin Europa în siguranță

Un alt mare avantaj al asigurării Casco de la Gothaer este că are acoperire pe teritoriul României, în întreaga Europă, în partea asiatică a Turciei, dar și în Rusia, ceea ce înseamnă că poți pleca liniștit cu mașina în vacanță alături de cei dragi. 

Cu toate acestea, se recomandă ca ieșirile din țară să nu se efectueze în această perioadă, pentru că măsurile de restricție luate de fiecare țară în parte pentru prevenirea infecției cu virusul COVID-19 se pot schimba de la o zi la alta. 

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online