Cum îți asortezi cizmele cu îmbrăcămintea? 3 sfaturi

0
71
Cum îți asortezi cizmele cu îmbrăcămintea? 3 sfaturi

Asortarea cizmelor cu încălțămintea este importantă pentru a obține un look unitar, potrivit sezonului toamnă-iarnă. Există anumite criterii pe care să le ai în vedere atunci când vrei să îți construiești un outfit, fie casual, fie elegant sau office, iar în acest articol îți vom oferi câteva recomandări care să te ajute să iei cele mai bune decizii. 

Criterii de asortare a cizmelor cu îmbrăcămintea

Cu siguranță, înainte de a orice, este nevoie să deții o pereche de cizme confortabile, astfel încât să le poți purta mai multe ore fără să întâmpini neplăceri. Descoperă colecția de cizme din piele naturală de la Annacori.com, unde s-ar putea să îți întâlnești viitoarele încălțări favorite! După ce te-ai asigurat că sănătatea și confortul picioarelor tale reprezintă mereu o prioritate, iată ce criterii să ai în vedere atunci când vrei să îți asortezi cizmele cu îmbrăcămintea:  

  • Paleta cromatică

Pentru a crea o ținută de succes, este important să ai o paletă cromatică prestabilită, care să te ajute să alegi articolele potrivite. De exemplu, dacă optezi pentru o rochie într-o nuanță închisă, cizmele pot deveni pata de culoare de care ai nevoie. Condiția este să nu combini niciodată mai mult de trei culori într-un outfit și să te asiguri că acele culori sunt fie complementare, fie din aceeași categorie, cum ar fi “earth tones”.

Nu este greșit să porți cizme în aceeași nuanță cu paltonul, de exemplu, iar dacă vrei să le asortezi cu geanta și cureaua, cu atât mai bine! Ai grijă însă ca nuanțele fiecărui articol în parte să fie pe cât se poate de asemănătoare, astfel încât să nu creezi o disonanță cromatică. 

  • Materialul

Materialul din care sunt realizate atât cizmele, cât și hainele pe care le porți trebuie să se potrivească împreună. De exemplu, cizmele din piele naturală moale, în nuanțe neutre cum ar fi bej sau crem se potrivesc foarte bine cu o jachetă realizată din același material, dar creează un efect estetic mai puțin plăcut în combinație cu articole vestimentare din piele întoarsă. 

În cazul în care vrei să obții un outfit chic, potrivit pentru a participa la o petrecere non-formală, poți asorta o pereche de cizme înalte din piele cu o fustă scurtă din imitație sau chiar cu pantaloni din același material, pentru a crea continuitate și un efect foarte sexy. 

  • Tocul

Tipul de toc al cizmelor face diferența dintre modelele casual și modelele elegante, care pot fi purtate doar în anumite contexte. Atunci când vrei să porți cizme la birou, într-o ținută smart casual, limitează-te la cizme cu tocul mic și pătrățos, care nu atrage foarte tare atenția. În schimb, dacă participi la un eveniment deosebit sau vrei un outfit de stradă care să te scoată în evidență, alege cizme care depășesc zona gleznelor, cu tocul înalt și subțire. 

Cizmele potrivite întotdeauna pentru o ținută casual sunt cele fără toc sau cu tocul foarte mic, cu închidere prin șireturi și care se mulează pe picior. Acestea pot fi purtate cu blugi, rochii sau fuste de sezon și vor vrea un efect foarte stylish.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online