Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când îți îngrijești părul

0
353
Cele mai frecvente greșeli pe care le faci când îți îngrijești părul

Chiar dacă petreci destul timp îngrijindu-ți părul, se poate ca uneori să ai impresia că o faci degeaba. Chiar simți că ești complet depășită de situație și umbi zile în șir cu părul bine strâns într-un coc, în speranța că la un moment dat se va întâmpla o minune. Trebuie să știi că îngrijirea părului înseamnă ceva mai mult decât spălare și uscare. Iar spălarea, chiar trebuie făcută corect, altfel toate eforturile tale sunt în zadar. 

La fel ca la îngrijirea pielii, este foarte ușor să găsești produsele potrivite pentru îngrijirea părului. Dar cel mai important este să stabilești o rutină bine pusă la punct, în care folosirea produselor să aibă loc în ordinea corectă. 

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli atunci când vine vorba despre îngrijirea părului:

  • Nu te speli corect pe păr

Cel mai important detaliu este să alegi un șampon adecvat pentru pH-ul părului și scalpului tău. Dacă îți vopsești părul, folosește șampoane care conțin agenți de curățare blânzi, care nu decolorează și obligatoriu, fără sulfați. Dacă părul tău are nevoie de hidratare, caută un șampon care hrănește. Un păr prea gras necesită șampon care curăță profund și un balsam hidratant aplicat doar pe vârfuri. Alege cele mai bune șampoane, care au ingrediente active naturale, foarte eficiente. Caută etichete care includ nucă de cocos, aloe sau mușețel. 

  • Nu aplici bine balsamul sau masca

Aceste două produse de îngrijire a părului au rolul de a-l face mătăsos și ușor de pieptănat. Ele protejează părul de razele UV și de poluarea din mediu, precum și de efectele nocive ale coafării termice. Foarte important este ca atât balsamul, dar și masca, să fie aplicate doar pe vârfuri, în niciun caz pe scalp. Altfel, efectul poate fi chiar neplăcut, părul se va îngrășa foarte rapid și va avea un aspect neîngrijit. 

  • Nu clătești părul bine

Prima spălare cu șampon este dedicată exclusiv scalpului. După aceea, părul trebuie clătit foarte bine, înainte de efectuare celei de-a doua spălări, care este dedicată părului. Din nou, șamponul trebuie clătit foarte bine, înainte de aplicare balsamului. Dacă șamponul rămâne pe păr, iar deasupra este aplicat balsamul care nu este, la rândul lui, clătit corespunzător, părul tău va rămâne năclăit și aspectul general va fi destul de neplăcut. 

  • Nu folosești ulei de păr

Balsamul de păr este important, dar nu înlocuiește tratamentele de după uscare. Un ulei hrănitor restabilește nivelul de hidratare, stimulează creșterea părului și regenerează firele uscate. Poți alege uleiuri cu ingrediente naturale, din cocos, migdale sau ulei de ricin. Evită utilizarea uleiurilor minerale în rutina de îngrijire a părului. 

  • Te culci cu părul ud

Acest obicei permite frecarea părului, ce provoacă o degradare prematură și deteriorare inutilă. Chiar dacă te simți obosită pentru a usca părul seara, înainte să te culci, gândește-te cum va arăta părul tău dimineața și cât te vei chinui să îl aranjezi. Practic, vei munci de două ori mai mult pentru a scăpa de noduri și încrețirea neplăcută. Când te culci cu părul ud, cuticula nu este complet sigilată, iar asta face ca părul să se încrețească și să capete un aspect neplăcut, de păr ars. 

  • Nu îl descurci cu delicatețe, când est complet uscat

În primul rând, părul nu trebuie niciodată pieptănat atunci când este ud. Trebuie să în usuci minim 70-80% înainte de a-l pieptăna. Indiferent dacă este tratat cu spumă de păr sau uleiuri hidratante, părul trebuie să fie uscat înainte de a-l peria. Este un obicei care își arată rezultatele în timp, ajutând la îndesirea părului și obținerea unui aspect sănătos. 

Îngrijirea părului reprezintă o rutină ce trebuie respectată, pentru a te putea bucura cu adevărat de podoaba ta naturală. Evită greșelile menționate în acest articol, iar părul tău va radia de sănătate și frumusețe.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online