Credit IFN: Ce este, cum aplici și care sunt actele necesare

471
Credit IFN: Ce este, cum aplici și care sunt actele necesare

Creditul IFN a devenit o modalitate mult mai ușoară și mai rapidă de a obține un împrumut, în comparație cu varianta clasică a creditului bancar. În acest material ne vom adresa în special celor care nu au contractat până acum un credit IFN, dar sunt în căutarea unei surse de finanțare. Dacă te numeri printre ei, te invităm să parcurgi rândurile următoare pentru a afla tot ce trebuie să știi despre o astfel de variantă de creditare. 

Ce înseamnă, de fapt, IFN

IFN înseamnă pe scurt „Instituție Financiară Nebancară”, denumire dată unei entități care funcționează perfect legal, și a cărei activitate se încadrează într-o serie de reguli și norme. Pentru a putea funcționa, orice IFN are nevoie de avizul autorităților, aviz pe care îl poate obține doar dacă îndeplinește toate condițiile impuse de legislația care reglementează activitatea acestor instituții. Prin urmare, este la fel de sigur să te adresezi unui IFN ca și când te-ai adresa unei bănci, numai că în cazul de față poți obține un credit mai ușor și cu mai puține bătăi de cap. 

Ce este creditul IFN

Vorbim de un împrumut acordat de o astfel de instituție financiară nebancară, care se deosebește de creditul bancar prin faptul că nu îți este solicitată nicio garanție, iar condițiile de creditare sunt mult mai accesibile decât la bancă.

Nu trebuie să-ți faci dosar și nici măcar nu trebuie să treci pe la ghișeu, pentru că toată procedura se poate rezolva online, iar banii îți intră în cont rapid, în timp ce stai în fotoliu.

Pe scurt, creditul IFN este soluția ideală atunci când ai nevoie urgent de o sumă de bani pe care știi că o poți restitui fără mari eforturi, cu dobânda aferentă. 

Cum aplici pentru un credit IFN

Progresul tehnologiei a făcut ca această procedură să devină extrem de simplă, după cum am spus, nefiind nevoie sa alergi după documente pe care să le pui la dosar și nici să umbli pe la ghișee. Astfel, pentru a accesa un credit IFN, ai nevoie doar de o conexiune la internet și de un dispozitiv de pe care să accesezi site-ul IFN-ului.

Vei găsi acolo un buton pentru solicitarea creditului, care te va direcționa către o pagină cu un formular pe care trebuie să-l completezi cu datele personale. Nu trebuie să-ți faci griji pentru, că aceste date rămân confidențiale, IFN-urile fiind obligate să respecte normele referitoare la protecția datelor cu caracter personal. Totodată, dacă este pentru prima dată când apelezi la respectiva instituție, ți se va crea și un cont pe site, cu care te poți loga ulterior. 

Ce acte sunt necesare

Pe lângă formularul pe care îl poți completa on-line, mai ai nevoie și de câteva documente pentru a-ți confirma identitatea și faptul că ai o sursă de venit din care să-ți poți achita împrumutul. Așadar, la cererea de creditare trebuie să atașezi o copie după cartea de identitate și o adeverință care să ateste cea mai recentă sursă de venit, indiferent că e vorba de salariu, pensie, alocație, indemnizație socială etc. Cele două documente le poți scana pentru a le atașa apoi cererii online, dar în lipsa unui scanner le poți face câte o fotografie cu telefonul, pe care să o atașezi. 

Mai trebuie să știi că accesarea unui credit IFN nu presupune niciun fel de costuri, pentru că nu se percep taxe de administrare a creditului sau de analizare a dosarului. Odată ce ți-a fost aprobată cererea, banii îți pot fi virați direct pe card sau în contul bancar, iar rambursarea creditului poate fi făcută și mai devreme de data limită,de asemenea, fără alte costuri suplimentare.

Așadar, dacă vrei să faci rapid rost de bani fără alergătură și garanții, aplică pentru un credit IFN