3 idei de decor pentru serbarea zilei de naștere acasă

0
75
3 idei de decor pentru serbarea zilei de naștere acasă

În viața oricărei familii, mici sau mari, ziua de naștere este o ocazie absolut specială pentru care toată lumea se pregătește cu multă vreme înainte: unii se ocupă de decorațiuni și surprize, alții de găsirea locației perfecte și a meniului care să bucure pe toți invitații. Multe familii aleg intimitatea casei pentru asemenea o sărbătoare și ideile de a transforma casa sunt foarte variate.

Baloane, bannere și steluțe

O petrecere pentru sărbătorirea zilei de naștere nu ar putea fi imaginată fără clasicele baloane: viu colorate, de dimensiuni și forme diferite, reprezintă cel mai frumos și mai accesibil decor. Amenajarea spațiului rezervat ar trebui să aibă drept element central un set de baloane în formă de litere, care să evidențieze numele persoanei sărbătorite și, bineînțeles, urarea care îi animă pe toți invitații: „La mulți ani!”. Unii preferă inclusiv menționarea vârstei, alții își doresc urări în toate limbile de circulație internațională, important este ca mesajul  să dețină loc central în încăpere și să fie suficient de mare pentru a fi observat de participanți.

În completarea acestui element, putem alege baloane în funcție de tema petrecerii sau de nota dominantă a celorlalte decorațiuni alese, cu mențiunea că baloanele se plasează astfel încât să nu împiedice mișcarea liberă a invitaților și să nu creeze impresia unei atmosfere încărcate. În general, arcadele realizate din baloane se montează la intrarea în casă, la ieșirea în grădină, ori pentru a demarca diferite zone ale petrecerii,

Baloanele sunt doar o parte din elementele de decor – decorațiunile din hârtie, banerele, coifurile pot completa în mod fericit ambianța, deoarece sunt ușor de confecționat, rezistente și o sursă de distracție pentru întreaga familie.

Lumina – detaliu cheie al unui party reușit

Un decor nu poate fi pus în valoare decât cu ajutorul luminii. Combinația fericită de lumină naturală și surse de lumină artificială este de natură a-și aduce o prețioasă contribuție la reușita petrecerii. În funcție de tema evenimentului și de spațiul disponibil, putem opta pentru o combinație variată de ghirlande luminoase, spoturi sau lumânări – pot părea ușor desuete, dar au darul de a crea o atmosferă de basm dacă sunt plasate în locurile potrivite. La fel ca în cazul baloanelor și al decorațiunilor asociate, paleta de culori ar trebui să fie viu colorată în cazul sărbătoririi unui copil sau, în orice caz, adaptată temei petrecerii și, pe cât posibil, restrânsă ca varietate, pentru a evita un stres vizual inutil.

O completare extraordinară a decorului și o surpriză în același timp este focul de artificii, care poate fi utilizat pentru a semnaliza o petrecere cu adevărat fabuloasă.

Amenajarea meselor și a scaunelor

Indiferent că petrecerea se desfășoară la interior, în exterior sau în ambele zone, pregătirea meselor și a scaunelor este esențială pentru a avea un decor special.

În fapt, fețele de masă și cele de scaun asigură integrarea acestor elemente de mobilier în tema petrecerii și protejarea acestora de eventualele incidente care pot deteriora suprafața acestora. Pe lângă fețele de masă, șervețelele, florile sau lumânările pot contribui la desăvârșirea unei atmosfere de vis.

Unul dintre secretele unui aspect fabulos al mesei constă în aspectul aerisit și ordonat al elementelor dispuse pe suprafața acesteia: atât piesele de decor, cât și vesela trebuie să fie dispuse astfel încât să evităm aspectul încărcat, care induce o stare de confuzie.

În final, pentru a avea o serbare a zilei de naștere reușită, este nevoie ca trei aspecte să fie tratate cu maximă atenție: decorul, muzica, mâncarea/băuturile. Acestea nu sunt „ingrediente” complicate, nu solicită deținerea unei experiențe aparte în organizarea de petreceri, ci mai degrabă acordarea unei atenții sporite detaliilor, din dorința ca evenimentul să aibă succes.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online