4 accesorii auto esențiale pentru familiile cu copii

466
4 accesorii auto esențiale pentru familiile cu copii

Indiferent dacă îi duci și îi aduci de la școală sau dacă plecați în vacanță, copiii trebuie să aibă parte de maximul de siguranță și confort atunci când călătoresc cu mașina. Siguranța este necesară pentru a fi protejați pe tot parcursul călătoriei, chiar și în cazul unui accident, iar confortul îi face să suporte mai ușor drumurile lungi fără să se plictisească. Știm cu toții cum e să ai un copil îmbufnat în mașină în timp ce conduci și încerci să te concentrezi asupra drumului, așa că nu dorim nimănui o astfel de experiență.

Pentru a asigura copiilor confortul și siguranța pe timpul deplasării, dar și pentru a-ți proteja mașina de micile boacăne ale acestora, îți recomandăm câteva accesorii fără de care nu trebuie să pleci la drum. 

Scaun special pentru copii

Codul Rutier prevede obligativitatea folosirii acestui dispozitiv pentru copiii sub 3 ani, însă acesta este necesar din rațiuni de siguranță, nu de frica amenzii. Scaunul trebuie să fie unul omologat și se instalează pe bancheta din spate a mașinii, cu ajutorul unui dispozitiv de prindere special. Acesta nu doar că asigură o poziție confortabilă copilului, care poate dormi liniștit pe timpul deplasării, dar îl și protejează. Cu ajutorul centurii de siguranță, copilul rămâne prins de scaun, evitând astfel accidentarea acestuia la frânele bruște, viraje sau chiar coliziuni. Chiar dacă utilizarea scaunului special pentru copii este obligatorie până la trei ani, poți folosi acest dispozitiv și în cazul copiilor mai mari, până la vârsta de 5-6 ani. 

Suport pentru tabletă

Știm cu toții că tableta sau telefonul nu sunt foarte recomandate în cazul copiilor, însă în cazul unui drum lung cu mașina putem face o excepție. O tabletă pe care să ruleze desene animate sau cântecele pentru copii le poate menține atenția trează celor mici, iar astfel aceștia nu se mai plictisesc și nu mai devin mofturoși.

Pentru asta, ai nevoie și de un suport special, care se fixează de tetiera scaunului din față,după care se montează pe el tableta. Eventual, îl poți accesoriza și cu un încărcător conectat la priza mașinii, pentru situațiile în care  se consumă bateria. 

Covorașe auto

Când pleci cu cei mici la drum lung, inevitabil, aceștia vor ronțăi ceva în mașină și își vor stinge setea cu apă, suc sau ceai. La fel de inevitabil, vor vărsa cel puțin o dată paharul sau sticla, și nu vor fi foarte atenți să nu facă firimituri. Lichidele și resturile de mâncare ajung pe pardoseala mașinii, care trebuie să fie protejată în cazul unor astfel de accidente. De aceea, mașina trebuie să fie echipată cu covorașe auto care te pot scuti de multe neplăceri. De exemplu,  covorașele auto pentru Volkswagen Golf se fixează ușor pe pardoseală, sunt impermeabile și rețin murdăria datorită marginilor ridicate. Astfel, în loc să mergi cu mașina la spălătorie pentru a curăța podeaua, va fi suficient doar să scuturi covorașele și să le clătești cu un jet e apă. 

Huse pentru scaune

Nu doar pardoseala riscă să se păteze, ci și bancheta din spate, așa că o husă care să o protejeze va necesita un efort mai mic pentru a îndepărta urmele unor mici accidente.

Și spătarele scaunelor din față au nevoie de protecție, pentru că cei mici au obiceiul de a-și întinde picioarele când călătoresc pe banchetă. De multe ori fac acest gest involuntar, pentru a se dezmorți, și astfel ating cu tălpile încălțărilor spătarul scaunului din față. Tapițeria va rămâne impregnată cu praf sau urme de noroi, iar acest lucru nu îl poți reproșa copilului. Singurul reproș și-l poți face ție, pentru că ai omis să folosești un set de huse pentru scaune. 

Cu aceste accesorii instalate pe mașină, orice călătorie cu mașina împreună cu cei mici va fi mult mai sigură și mai plăcută pentru toată familia.