Cum să alegi rame care se potrivesc perfect cu forma feței tale

107
Cum să alegi rame care se potrivesc perfect cu forma feței tale

Pregătește-te să devii expert în ceea ce privește alegerea ramelor potrivite în funcție de fizionomie! Citește în continuare pentru a descoperi cunoștințele necesare identificării cu ușurință a forma feței tale și pentru a alege ramele potrivite care să o completeze! Vei afla recomandări specifice pentru fiecare formă a feței, pentru a-ți putea alege ramele cu încredere în propriile decizii.

Identificarea formei feței

Identificarea corectă a formei feței este esențială pentru a putea alege perechea perfectă de ochelari. Există șase forme principale de față, fiecare cu caracteristicile sale distincte.

  • Forma rotundă a feței este definită de distanțe aproximativ egale de la nas către orice extremitate a fizionomiei.
  • Fețele pătrate au trăsături puternice, cu o frunte largă și o bărbie proeminentă.
  • Forma ovală a feței este considerată ideală, având proporții echilibrate.
  • Fețele lungi au înălțimea mai mare decât lățimea, cu o frunte și o bărbie proeminente.
  • Fețele în formă de inimă au o frunte largă și o bărbie mică.
  • Fețele în formă de diamant au pomeți largi și o frunte și bărbie mai mici.

Identificarea formei feței poate părea o sarcină complicată, însă există câteva trucuri care pot fi de ajutor. Prinde părul la spate și așează-te în fața oglinzii pentru a vedea conturul complet al feței! O fotografie cu fața direct orientată către cameră poate fi, de asemenea, de ajutor. Identifică cea mai largă zonă a feței și trăsăturile distinctive ale frunții, pomeților și bărbiei pentru a determina forma feței. Forma feței influențează în mod semnificativ stilul, proporțiile și culorile ramei care te avantajează cel mai mult.

Cum să alegi ramele în funcție de forma feței tale

Identificarea formei feței este primul și cel mai important pas în alegerea ramelor potrivite pentru ochelari. În funcție de aceasta, anumite tipuri de rame vor fi mai potrivite decât altele. Majoritatea persoanelor care poartă ochelari consideră forma feței ca fiind factorul determinant în alegerea ramelor. Pe de altă parte, majoritatea producătorilor de ochelari au în portofoliu modele variate de rame, pentru toate fizionomiile – de pildă, ramele de ochelari de vedere Furla pentru femei includ produse dintre care poți cu ușurință să alegi ceva potrivit.

Ca regulă generală, ramele pentru ochelari ar trebui să contrasteze cu forma feței tale. De exemplu, dacă ai o față rotundă, ramele dreptunghiulare sau pătrate vor adăuga un contrast binevenit, echilibrând trăsăturile. Dimpotrivă, pentru o față pătrată, ramele rotunde sau ovale sunt cele mai potrivite, atenuând trăsăturile puternice și adăugând o notă de delicatețe. Rama de ochelari de vedere de damă Furla VFU631 0700 este o opțiune accesibilă pentru persoanele cu față de formă alungită, contribuind la echilibrarea trăsăturilor.

Un alt factor esențial de luat în considerare este dimensiunea ramei. Ramele care sunt prea mari sau prea mici pot distorsiona proporțiile feței, creând un aspect neplăcut.

În plus, nu uita să ții cont de propriul stil și personalitate când alegi ramele. Dacă ești o persoană mai conservatoare, ar trebui să optezi pentru culori neutre și forme simple. Dacă ești o persoană mai îndrăzneață, poți alege rame în culori vii și forme neobișnuite. Un model de tipul ramei de ochelari de vedere de damă Furla VFU545 700 poate fi considerată o alegere îndrăzneață datorită conturului extrem de evident, deși forma este una clasică. Ochelarii pot influența percepția altora asupra personalității tale.

Recomandări specifice de rame pentru fiecare formă a feței

Fețele ovale sunt adesea considerate ideale datorită proporțiilor lor echilibrate. Acest lucru face ca majoritatea stilurilor de rame să se potrivească bine cu această formă a feței. Cu toate acestea, pentru a menține acest echilibru, se recomandă alegerea unei rame cu o formă mai largă decât partea cea mai lată a feței.

Pentru fețele rotunde, alegerea unei rame care adaugă unghiuri și lungime poate ajuta la contrabalansarea rotunjimii. Ramele dreptunghiulare sau cele cu designuri angulare sunt de obicei recomandate pentru această formă a feței. Evitarea ramelor care accentuează rotunjimea feței poate contribui la crearea unei impresii de simetrie și proporție.

Fețele pătrate au liniile și unghiurile mai pronunțate, astfel că alegerea unei rame care aduce un contrast poate fi o strategie eficientă. Ramele rotunde sau ovale sunt cele mai potrivite în acest caz, deoarece acestea pot ajuta la atenuarea unghiurilor feței.

Fețele în formă de inimă au o frunte largă și pomeți proeminenți, cu o linie a bărbiei mai îngustă. Ramele care echilibrează aceste caracteristici sunt cele mai potrivite. Ramele cu design mai larg în partea de jos sau cele cu forme rotunde sau ovale sunt adesea recomandate. Acesta este un sfat general, dar alegerea finală depinde întotdeauna de preferințele și confortul personal al utilizatorului.

Alegerea ramei potrivite pentru forma feței este un proces esențial pentru a sublinia trăsăturile și a crea un aspect armonios. Procesul depinde, însă, și de o multitudine de factori subiectivi și este esențial să experimentezi și să găsești ceea ce te face să te simți cel mai confortabil.