Esti din Bacau si pleci in Spania la munca? Afla cum poti ajunge in cel mai scurt timp la destinatie!

1259
Esti din Bacau si pleci in Spania la munca Afla cum poti ajunge in cel mai scurt timp la destinatie!

Pandemia de Coronavirus a luat tot mai mare amploare la nivel mondial, asa ca statele europene au fost nevoite sa-si inchida granitele pentru un timp, iar acest lucru a afectat in mare masura transportul de persoane pe continentul european. Dupa 1 iunie, restrictiile s-au mai relaxat si romanii si-au dat seama ca isi pot relua activitatile obisnuite din viata lor. Nevoia de a avea un trai mai bun i-a determinat pe multi bacauani sa plece in strainatate, iar cei mai multi dintre ei au ales Spania.

Daca esti din Bacau si te gandesti sa pleci la munca, atunci trebuie sa tii cont de toate detaliile pentru a reusi sa ajungi la destinatie fara sa ai probleme legate de tot felul de conditii pe care le-au impus spaniolii in aceasta perioada grea. De pe data de 16 iunie, masurile de restrictie se vor diminua si la ei, asa ca este timpul ca persoanele care vor sa se deplaseze in interes profesional, in Spania, sa stie exact cum pot ajunge in cel mai scurt timp in peninsula iberica.

Iata cateva amanunte care te-ar putea ajuta in acest sens!

  1. In primul rand, te gandesti, cu siguranta, cum vei ajunge in Spania. Transporturile aeriene reprezinta solutia ideala, dar s-ar putea sa coste mai mult decat crezi, mai ales acum. In plus, momentan, exista in continuare interdictia de calatorie cu avionul catre aceasta regiune. O idee mai buna pentru tine poate fi varianta cu autocarul, asa ca citeste cateva informatii despre transportul de persoane intre Romania si Spania si ia o decizie in cunostinta de cauza;
  2. Unii romani vor sa se intoarca in aceasta tara pentru ca salariile sunt mult mai mari decat in Romania si pentru ca se pot integra usor in societatea spaniola. Este important ca, inainte de a pleca la drum, sa stii exact unde vei sta, care este firma la care te vei angaja sau daca iti poti lua cu tine intreaga familie. Cea mai buna solutie pentru a ajunge rapid acolo si pentru a te apuca imediat de lucru este sa gasesti, din Romania, un loc de munca la o firma spaniola de incredere, pentru a nu te trezi intr-o situatie neplacuta sau pentru a nu fi inselat la fata locului;
  3. Documentele personale trebuie sa fie valabile, altfel vei fi intors din drum. Nu poti trece granita cu pasaportul sau cu buletinul expirate. Este indicat sa ai actele de studii traduse, la fel si pe cele care atesta faptul ca ai lucrat legal in diferite locuri. Nu uita CV-ul si scrisoarea de intentie in limba spaniola, chiar fa mai multe copii pentru orice eventualitate! Lipsa, deteriorarea sau distrugerea documentelor personale ar putea provoca intarzieri inutile si nedorite sau chiar intoarcerea acasa.

In concluzie, daca te-ai hotarat sa pleci la drum si sa-ti faci un rost in viata pe taramuri spaniole, tot ce trebuie sa faci, pentru a ajunge in cel mai scurt timp la destinatie, este sa gasesti un loc de munca acolo, sa faci rezervare la autocar si sa ai toate actele in perfecta ordine.