Top 3 băuturi alcoolice care se servesc înainte de masă

704
Top 3 băuturi alcoolice care se servesc înainte de masă

Ce bei la o masă festivă înainte și după ce ai mâncat? Dacă te-ai gândit la o singură băutură în ambele cazuri, cel mai probabil nu ai aflat încă despre aperitive și digestive. Există un motiv pentru care unele se beau înainte și altele după masă. Dacă vrei să înveți cum să faci diferența, dar și cum să alegi cele mai bune aperitive, citește și rândurile următoare. 

Ce sunt băuturile aperitiv? 

Orice băutor care se respectă va avea în bar o gamă variată de băuturi aperitiv deoarece le înțelege importanța. Pe scurt, aperitivele sunt servite înainte de masă deoarece stimulează pofta de mâncare. Obiceiul este unul european și nu are niște reguli foarte stricte, ci mai degrabă indicații după care te poți ghida.

Așadar, aperitivul va fi de obicei reprezentat de o băutură ușoară, poate chiar dulce, servită cu gheață. Poate fi decorat cu o felie de fruct, mai ales în cazul cocktailurilor. În general, acest tip de băuturi vor fi servite înainte de masă, cu aproximativ 30-60 de minute înainte de a începe să mănânci. Bun, dar ce vom bea? 

Cele mai cunoscute băuturi aperitiv

Având în vedere ce am explicat mai sus, există o paletă foarte largă de băuturi considerate drept aperitiv. În cele ce urmează ți le vom prezenta pe cele mai populare: 

Vermut 

În funcție de gusturi, vei putea să te bucuri de varianta dulce sau de cea seacă a acestei băuturi făcută din struguri. De departe, cele mai cunoscute mărci de vermut sunt Cinzano și Martini, dar nu te da înapoi nici de la Zarea, varianta românească. Dintre cele două variante, seacă și dulce, mai degrabă se pretează a doua drept aperitiv, evident servit cu multă gheață. Dacă gustul este prea puternic pentru tine, ai putea să-l stingi și cu apă minerală. E adevărat, varianta seacă îți va stimula și mai tare apetitul. 

Gin

Poate nu la fel de popular ca vermutul, ginul este o băutură ceva mai pretențioasă, dar în anumite combinații este excelentă. Este ceva mai accesibilă la preț decât varianta de mai sus, cele mai cunoscut mărci fiind Beefeater, Bombay Sapphire, Gordon’s sau Tanqueray.  Nu te credem că n-ai auzit de obiceiul de a bea un gin tonic înainte de masă! Acest cocktail este foarte ușor de realizat: vei avea nevoie doar de gin, apă tonică și câteva felii de lime. Varianta mai exotică presupune să înlocuiești feliile de lime cu felii de grapefruit.

Vin dulce

O altă opțiune perfectă drept aperitiv este vinul ușor dulceag. În general se recomandă ca acesta să fie slab alcoolizat și cu o aciditate echilibrată. În acest caz îți recomandăm vinul Lillet, o combinație de fructe, rădăcinoase și ierburi, originar din sudul regiunii Bordeaux. Ambele variante, roșie și albă, au un parfum deosebit și sunt perfecte drept aperitiv. În plus, varianta albă este recomandată pentru cocktailuri, preferată fiind chiar și de James Bond, cel care o recomandă drept parte a băuturii „vesper”.  

Așadar, ce băutură vei alege pentru a-ți alimenta apetitul înainte de masă?