Top 3 motive pentru a-ti focusa strategia de marketing catre utilizatorii de smartphone

932

In administrarea unei afaceri, indiferent de industrie, marketing-ul joaca un rol esential. Acesta te ajuta sa aduci la cunostinta publicului tinta faptul ca afacerea ta exista pe piata si ca aduce ceva deosebit fata de competitori.

De aceea, o strategie de marketing buna este esentiala atat pentru a atrage un numar mare de clienti noi, cat si pentru a-i tine aproape pe cei deja existenti. In plus, te ajuta sa prezinti publicului ofertele noi sau sa vinzi aceleasi produse ori servicii, imbracandu-le intr-o forma noua care sa rezoneze cu nevoile si dorintele clientilor. In schimb, trebuie sa tii cont de metodele care iti permit sa faci acest lucru la o scara cat mai larga.

Iata de ce trebuie sa-ti indrepti atentia catre utilizatorii de smartphone

Tehnologia este un instrument extrem de important care trebuie exploatat de oricine detine o afacere. La ora actuala, aproape oricine are acces la un dispozitiv precum laptop sau telefon mobil, ceea ce inseamna ca este mult mai usor sa anunti un public cat mai mare ca afacerea ta este pe piata. Totusi, este bine sa iei in considerare ca utilizatorii de smartphone sunt mult mai usor accesibili si este bine sa acorzi un plus de atentie acestui tip de public.

Smartphone-ul si laptopul indeplinesc functii similare

Aproape orice faci pe un laptop, poti face si pe un smartphone. De la mail-uri si navigare pe internet pana la diverse jocuri, un smartphone indeplineste aceleasi functii ca si un laptop. In plus, aproape orice aplicatie pe care o folosesti cand utilizezi laptopul poate fi instalata si pe smartphone. Totodata, un smartphone te anunta cu o vibratie oricand ai o notificare noua pe Facebook sau cand ai primit un e-mail nou, astfel ca mesajul tau ajunge la client indiferent de dispozitivul pe care il utilizeaza acesta.

Telemarketing si SMS Marketing

Chiar daca un smartphone a incorporat aproape toate functiile unui laptop, nu inseamna ca si-a pierdut rolul sau principal, acela de a primi sau initia apeluri ori de a primi sau trimite SMS-uri. Astfel, poti ajunge la potentialii clienti care utilizeaza un smartphone si prin alte metode decat e-mail sau reclama pe retelele de socializare. Pentru acest lucru, vezi aici oferta care te poate ajuta sa afli ce investitii presupune o campanie de SMS marketing. Mai mult, nu uita ca prin telemarketing poti discuta direct cu o persoana pentru a crea o senzatie de familiaritate si pentru a-i cunoaste mai usor nevoile.

Timpul petrecut pe smartphone este mai mare decat cel petrecut pe laptop

Este dovedit faptul ca oamenii petrec mai mult timp pe smartphone decat pe laptop, deoarece este un dispozitiv mai accesibil, mai ales pentru cei aflati mereu in miscare. Acest lucru iti permite sa iei legatura cu un potential client aproape oricand, iar sansele ca acesta chiar sa citeasca mesajul tau sunt mult mai mari.

In concluzie, trebuie sa te gandesti care este cel mai accesibil mod de a-ti promova brandul pentru a-ti creste atat vizibilitatea, cat si conversiile care, la final, se transforma in vanzari.