Top 4 remedii naturiste care au eficiența unui antibiotic, fără cotraindicații

0
660

Natura oferă numeroase remedii pentru o mulțime de boli, iar multe produse naturiste au un efect extrem de benefic asupra organismului uman. Unele plante protejează, altele tratează sau întăresc imunitatea. Singurul dezavantaj al “antibioticelor naturale” constă în faptul că trebuie consumate în mod frecvent, pe perioade mai lungi, pentru un efect sporit. Pe lângă plante, există și numeroase alte produse care pot funcționa excelent ca adjuvante sau pot trata anumite răceli sau boli, după cum afirmă chiar și unii medici și cercetători. 

Iată 4 remedii naturiste care funcționează ca un antibiotic în lupta cu bacteriile 

 

  • Mierea de manuka a căpătat de câțiva ani  renumele de antibiotic natural, iar foarte multe mămici o folosesc pentru beneficiile legate de creșterea sistemului  imunitar al copiilor. Un grup de cercetători din Noua Zeelandă au studiat această miere și au arătat că acționează asupra bacteriilor cu mai multă forță decât anumite tipuri de antibiotice. Este recunoscută pentru efectele benefice asupra sistemului imunitar, a durerilor de gât, problemelor de circulație sangvină, a ulcerului la stomac și nu numai. Această miere de MANUKA este considerată unică, datorită proprietăților sale antibacteriene. Însă, doi cercetători din Oradea afirmă că au testat în laboratoare din Elveția anumite sortimente de miere din România, iar proprietățile s-au dovedit a fi superioare mierii  de Manuka. 

 

 

  • Propolisul este considerat unul dintre cele mai puternice remedii naturiste. Este produs de albine, iar acestea îl folosesc pentru a ține la distanță de stup agresorii externi. Fix același efect îl are propolisul și față de corpul uman: ține la distanță bacteriile și le doboară. Studiile arată că acest “elixir” poate distruge  peste 20 de bacterii și virusuri, dar și anumite tipuri de ciuperci. Este benefic pentru sistemul imunitar, iar acțiunea sa este recunoscută și în ameliorarea sau tratarea anumitor boli interne infecțioase, a ulcerului, hipertensiunii, a diverse afecțiuni ale pielii, bronșite, boli micotice și tot așa.  

 

 

  • Uleiul de oregano salbatic (sovarf) are un puternic efect antibacterian și se utilizează pentru distrugerea a peste 20 de tipuri de bacterii, inclusiv a celor rezistente la antibiotice. Poate fi folosit în cazul problemelor ce țin de afecțiuni intestinale, de tract urinar sau a ulcerelor. De asemenea, reduce inflamațiile și este eficace în prevenirea răcelilor cauzate de anumiți viruși.

 

 

  • Usturoiul face parte din categoria “super alimentelor” deoarece are o capacitate excelentă de a ucide o multitudine de bacterii. A fost utilizat timp de secole ca remediu împotriva a numeroase boli și este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene. De asemenea, consumat crud, poate avea un efect benefic asupra întăririi sistemului imunitar.

 

Așadar, dacă medicamentele nu mai dau rezulate, poți oricând să apelezi la remediile naturale. Proprietățile acestora au fost studiate ani la rând, iar efectele benefice au fost confirmate de fiecare dată. De asemenea, pentru diferite răceli, poți încerca prima dată remedii naturiste. Chiar și medicii recomandă astfel de produse antibacteriene, de cele mai multe ori, ca adjuvante în tratarea diferitelor boli infecțioase.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online