5 obiective turistice din Tenerife pe care trebuie să le vizitezi

385
5 obiective turistice din Tenerife pe care trebuie să le vizitezi

Pasionații de călătorii știu deja că Tenerife este o destinație care nu trebuie ratată când îți planifică vacanțe în zone tropicale și pline de aventură. Pentru cei care sunt mereu în căutare de noi locuri pentru a-și petrece vacanța, obiectivele turistice sunt must-see la prima vizită în Tenerife.

Cea mai mare dintre Insulele Canare, Tenerife este cunoscută în mod special pentru vremea caldă întâlnită pe tot parcursul anului, plajele deosebite și priveliștile impresionante.

Iată care sunt obiectivele care trebuie să existe în itinerariul tău în Tenerife:

  • Parcul Național Teide

Localizat chiar în centrul insulei Tenerife, Parcul Național Teide face parte din patrimoniul UNESCO și este cel mai vizitat parc național din Spania. Tot aici, se află și muntele Teide, un vulcan activ care este, de altfel, și cel mai înalt vârf muntos din Spania.

Parcul are o mulțime de zone înalte în care te poți bucura de priveliști care îți taie respirația; de asemenea, tot aici te poți plimba printr-o varietate de păduri, deșerturi și zone aride. Caută chiar azi bilete de avion Tenerife de pe Vola.ro și rezervă-ți vacanța ideală.

  • Santa Cruz de Tenerife

Capitala insulei Tenerife este renumită pentru carnavalul orașului organizat în fiecare an în februarie. Acesta atrage oameni din toată lumea și este al treilea cel mai important și mai cunoscut carnaval din lume, după cele din Rio de Janeiro și Veneția.

Santa Cruz de Tenerife este un oraș modern, plin de viață, cu elemente arhitecturale impresionante. Printre acestea se numără și Auditorio de Tenerife Adan Martin, situat la malul mării și cu un design arhitectural futurist. Nu rata nici Playa de Las Teresitas, cu nisip foarte fin, apă limpede și o mulțime de terase unde vei fi primit cu brațele deschise.

  • Stâncile Los Gigantes

Stâncile Los Gigantes („giganții”) se află în vestul insulei și sunt formațiuni geologice impresionante care se ridică la o înălțime de 600 de metri deasupra Oceanului Atlantic.

Stâncile oferă priveliști deosebite către ocean și există chiar și un loc faimos pentru a privi delfini și balene, cât și pentru drumeții sau escaladări.

  • Loro Parque

Loro Parque din Puerto de la Cruz este una dintre cele mai mari și cunoscute grădini zoologice din Europa. Dacă pleci în vacanță alături de copii, acesta este un loc ideal în care să petreci una dintre zilele de concediu.

În cadrul grădinii zoologice, poți vedea o varietate de animale exotice; de la gorile și delfini, la pinguini și multe altele. De asemenea, Loro Parque este faimoasă pentru eforturile pe care le depune pentru a asigura cele mai bune condiții animalelor pe care le găzduiește.

  • La Orotava

La Orotava este un oraș pitoresc din nordul insulei Tenerife. Localitatea este cunoscută pentru arhitectura în stil colonial, grădinile verzi și bogate, dar și pentru festivalurile tradiționale.

Orașul este ideal pentru cei pasionați de zone tradiționale din Tenerife și pentru cei care vor să afle mai multe despre istoria locală.

Vizitează Tenerife în lunile de vară, dar și la începutul toamnei, când vremea este ideală și poți înota fără probleme. Planifică următorul concediu acolo pentru a te deconecta cu adevărat de rimul de zi cu zi și a te relaxa sub soarele tropical.