7 idei pentru a-ți decora grădina pe care ar trebui să le pui în practică de acum

0
930

Ornamentele adaugă o altă dimensiune unui peisaj și îi oferă un aer fresh pe tot parcursul anului. Dacă vrei să ai un spațiu verde de invidiat, ar trebui să te pregătești pentru lucrări cât mai devreme posibil, însă îți va trebui și puțină inspirație. Decorațiunile de grădină au devenit un must pentru orice casă, așa că mai jos găsești pregătite câteva idei pe care le poți pune în aplicare.

Iată cum poți ornamenta spațiul tău verde pentru a fi unul de poveste:

  1. Folosește decorațiunile ca finisaj

Mult mai mult decât un ultim detaliu după redecorare, ornamentele de grădină pot ghida modul în care modelezi și utilizezi spațiul tău în aer liber și pot afecta ambientul general. O poartă din fier forjat poate marca intrarea într-o lume verde, un felinar agățat de copaci îți ridică perspectiva, un hamac inspiră un pui de somn. Plasate cu grijă, destul de practice, aceste elemente oferă indicii subtile, dar eficiente. De asemenea, oferă curții un aspect finalizat în toate cele patru anotimpuri. Secretul este să nu exagerezi.

  1. Design pentru spațiile din aer liber – cameră exterioară

În încercarea de a face grădina mult mai primitoare, unii oameni optează pentru designuri și mobilă de exterior ce imită o încăpere. Scaune cu perne, fotolii, mese și dulapuri înconjurate de plante sunt ideale pentru relaxarea în grădina ta.

  1. Repetă stilul exterior al casei tale

Indiferent de stilul casei tale, decorațiunile pentru grădină trebuie să se îmbine cu stilul de construcție al casei.  De exemplu, pentru a se armoniza cu tencuiala de piatră a casei, se pot aplica roci pavate pe jos. Continuitatea detaliilor dă aspectul echilibrului și proporționalității cu casa.

  1. Îmbracă intrările din grădină

Chiar și într-un peisaj mic, o secvență de spații discrete, conectate prin pasaje și alei, adaugă un sentiment de mister și expansivitate unei plimbări obișnuite. Căile indică direcția, iar arcadele și porțile de fier au un rol nu doar estetic.

Multe din cataloagele de grădinărit prezintă astfel de designuri, cu porți acoperite de viță de vie – ele marchează tranzițiile către diferite zone. Plante în ghiveci, copaci de citrice și palmieri reprezintă accente ce pot completa imaginea de vis.

  1. Pune stilul mobilierului în schema generală

Stilul oricăror mese și scaune alese are un impact mare asupra aspectului spațiilor din aer liber, desigur. Ele ar trebui să fie în armonie și cu celelalte obiecte și materiale decorative pe care le utilizezi. 

Dacă ai multe structuri din fier forjat, poți pune și mese sau scaune din acest material. Zona de relaxare poate îmbina mai multe texturi, însă acestea trebuie să aibă ceva în comun, altfel pot deveni kitsch. 

  1. Expune ghivecele și plantele

Pe lângă alegerea de exemplare preferate pentru ghivece, există opțiunea de a folosi jardiniere și de a le așeza la nivelul ochilor – pe o masă de pin vintage sau pe o etajeră. 

  1. Elemente decorative cu sunet

A auzi susurul de apă este irezistibil pentru ambientul unei grădini. Sunetele naturale sunt foarte relaxante, iar instalarea unui astfel de element în spațiul tău verde este mai mult decât ideal. O fântână cu bazin octogonal creează coloana sonoră pentru spațiile amenajate cu plante. 

Concluzionând, iată câteva idei pe care le poți pune în aplicare în grădina ta. Cu cât spațiul este mai generos, cu atât te poți extinde și poți crea o lume diferită. Nu te limita niciodată la numărul de detalii, dar respectă proporțiile și stilurile. Astfel, te vei bucura de o oază de liniște în curtea ta!

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online