Cat timp va pluti balonul meu?

3852
Baloane heliu

Majoritatea persoanelor se intreaba adesea despre diferitele perioade de plutire ale baloanelor noastre. Acest lucru este de inteles avand in vedere diferitele forme si dimensiuni de baloane oferite de majoritatea magazinelor online care le comercializeaza.

Timpul plutitor al balonului depinde de o serie de factori, cum ar fi dimensiunea, materialul (folie, latex, PVC), umplutura (confetti din hartie sau folie, florale etc.) si accesorii baloane.

Sa aruncam o privire peste unele dintre cele mai populare baloane:

Baloane folie

Baloanele tip folie plutesc pentru perioade mai lungi de timp decat omologii lor din latex cand sunt umflate cu heliu. Au fost persoane care au confirmat ca baloanele lor au ramas pe linia de plutire timp de cateva zile (uneori  chiar si saptamani). Astfel, va puteti umfla baloanele tip folie cu o zi sau doua inainte de evenimentul dumneavoastra. Principalul motiv pentru care baloanele din folie se mentin atat de mult este materialul din care sunt fabricate (mylar). Mylar este mult mai putin poros decat latexul si astfel nu permite heliului sa scape atat de repede ca in cazul baloanelor din latex. Viteza de plutire variaza intre dimensiunile si formele tuturor baloanelor, dar cea mai obisnuita dimensiune a foliei este balonul rotund de 45 cm, care poate ramane in starea sa umflata pentru aproximativ 3-5 zile. Baloanele folie in forma de balon sunt, in general, mai mari si pot ramane umflate timp de cateva saptamani!

Baloane latex

Acest tip de baloane arata fabulos atunci cand sunt umflate folosind heliu. Cu toate acestea, exista cateva puncte de luat in considerare atunci cand se umfla baloane din latex cu heliu. Latexul este un material poros. Astfel, heliul incepe sa se scurga din momentul in care balonul este umflat. Va recomandam sa umflati baloanele de latex cu heliu cat mai aproape de eveniment, pentru a le arata mai bine pe tot parcursul lor. Ca o nota, ar trebui sa va asteptati ca baloanele din latex sa pluteasca aproximativ 8-12 ore, daca sunt umflate la dimensiunea maxima cu heliu de inalta calitate. Va rugam sa retineti, totusi, ca factorii cum ar fi temperatura, accesoriile si decoratiile folosite vor avea toate un impact.

Baloane confetti

Baloanele confetti arata superb cand sunt umflate cu aer sau heliu. Indiferent daca alegeti sa aveti o piscina de confetti in partea inferioara a balonului sau daca doriti sa le blocati doar pe peretele balonului, rezultatul final este unul la fel de minunat. Cu toate acestea, adaugarea de confetti la un balon mareste greutatea balonului, reducand astfel timpul de plutire. Baloanele cu confetti pot pluti timp de aproximativ 6-10 ore. Se recomanda ca aceia care opteaza pentru acest tip de baloane sa le umfle cu 1-2 ore inainte de eveniment.

Ce afecteaza timpul plutitor?

Accesoriile atasate la baloane, cum ar fi panglicile si ghirlandele, acestea vor reduce timpul de plutire si asta datorita greutatii pe care o adauga. Puteti extinde timpul plutitor al balonului folosind Gel Hi-Float, ce acopera interiorul balonului, creand o captuseala subtire, o membrana pentru a preveni rapid scaparea heliului.

Speram ca aceste sfaturi v-au fost util si va vor ajuta sa va pastrati baloanele umflate pentru cat mai mult timp!