O afacere nu este usor de pus pe picioare, dar nici de intretinut. Indiferent ca esti la inceputul drumului sau ai deja un business, dar, din cauza acestei perioade dificile, profitul nu mai este acelasi, trebuie sa ai cat mai multe idei si sa tii cont de cateva sfaturi care sa te scape de faliment.
Primul lucru pe care trebuie sa il analizezi este domeniul in care vrei sa activezi. Este foarte important sa-ti cunosti viitorii clienti, sa stii care sunt nevoile acestora si sub ce forma poate fi materializata ideea ta de afacere.
Indiferent de domeniul catre care vrei sa te indrepti, in faza de start-up trebuie sa decizi daca business-ul tau va avea program full-time sau part-time, daca ai nevoie de un birou sau vei lucra de acasa sau daca iti doresti sa pleci de la 0 sau sa cumperi o franciza, pentru ca ulterior sa alegi tipul de firma: PFA, SA, SRL, SNC sau SCA. Desigur, nu poti incepe o afacere fara un nume si fara un logo memorabil.
Afla ce ar trebui sa aiba afacerea ta pentru a deveni profitabila!
- Un site
Mediul online a devenit preferatul tuturor romanilor si prima sursa de informare la care ei apeleaza. Orice domeniu de activitate vei avea, ai nevoie de un site si de o pagina de social media, unde sa publici noutati si sa iti tii publicul la curent cu ceea ce faci.
De exemplu, business-urile, precum restaurantele, salile de jocuri sau cinematografele in aer liber, au nevoie de promovare masiva pentru a-i face pe oameni sa le treaca pragul. Asigura-te ca ai postat preturile, regulamentul de ordine interioara si ofertele lunii.
- Norme de igiena
Purtatul unei masti si pastrarea distantei intre persoane au devenit deja reguli de baza, de care trebuie sa tii cont. Daca, pentru a functiona, afacerea ta are nevoie de prezenta oamenilor într-un spatiu inchis, pune pe jos abtibilduri cu semne, sageti si sfaturi pentru vizitatori.
De asemenea, ai nevoie si de un dozator pentru dezinfectantul de maini, care sa fie amplasat la intrare. Pentru ca fiecare persoana sa il poata folosi, opteaza pentru un dispenser automat. Mai mult, asigura-te ca locatia este dezinfectata si curatata dupa fiecare client.
- Angajati de incredere
Nicio afacere nu poate avea rezultate pozitive fara angajati de incredere, dornici sa munceasca. Iar ca ei sa deprinda aceste calitati, este de datoria ta sa le oferi traininguri, bonusuri, salarii atractive si beneficii multiple. Mai mult, trebuie sa le fii lider, nu sef. Pe langa treburile administrative de care te ocupi, trebuie sa te asiguri ca cei care lucreaza pentru tine sunt fericiti si loiali.
Asadar, cheia unei afaceri profitabile sta in lucrurile mici la care poti, cu siguranta, sa mai lucrezi. Este extrem de important ca oamenii care apeleaza la serviciile tale sa aiba parte de experiente inedite. Desigur, ca in orice activitate, vei avea parte si de momente mai putin placute, insa este important sa le faci fata cu mult calm si cu o strategie bine pusa la punct.