Pot bărbații purta ghete la evenimente elegante?

272
Pot bărbații purta ghete la evenimente elegante?

Se spune adesea că bărbații nu petrec la fel de mult timp în fața oglinzii precum femeile, însă de cele mai multe ori aceștia au tendința de a contrazice afirmația. Există o mulțime de domni preocupați de ținutele pe care le poartă, cu atât mai mult dacă stilul elegant este cel care le definește într-o mare măsură garderoba. Și cum piesa de rezistență a unei ținute elegante masculine poate fi cu siguranță perechea de pantofi pe care o porți, am decis să abordăm în articolul de astăzi subiectul ghetelor în ținute elegante pentru bărbați, dar fiind că suntem în sezonul rece.

Urmează să onorezi un eveniment al cărui dress code presupune eleganță și rafinament și te întrebi dacă o pereche de ghete vor putea completa cu succes outfitul tău? Vei găsi răspunsul în articolul următor!

Stiluri vestimentare asociate cu ghete pentru bărbați

Înainte de a-ți dezvălui răspunsul la întrebarea „Pot purta bărbații ghete la ținute elegante?”, ne dorim să enumerăm stilurile vestimentare pe care orice bărbat le poate aborda cu ajutorul unei perechi de ghete. Iată ce asocieri vestimentare poți face!

Stilul office pentru bărbați

Tinutele de birou pot fi destul de simplu asortate cu ghete pentru bărbați elegante. Îți recomandăm să alegi întotdeauna o pereche de ghete clasică, de culoare neagră sau în diverse tonuri de maro, care să poată fi asortate cu majoritatea costumelor pe care le porți la birou. Un costum relaxat, un palton, un fular elegant și o pereche de ghete pot construia una dintre cele mai inspirate ținute în stil office pentru bărbați.

Stilul casual pentru bărbați

Atunci când vine vorba de stilul casual, lucrurile sunt mult simplificate, căci există o mulțime de modele de ghete pentru bărbați care se potrivesc ideal ținutelor casual. Una dintre cele mai populare ținute poate fi cea formată dintr-o pereche de jeans, o maletă, o geacă din piele și o pereche de ghete stil bocanci. Avantajul acestui tip de încălțăminte este dată de greutatea mai mică decât cea a bocancilor, ghete păstrând totuși mare parte din aspectul lor clasic.

Stilul sport-casual pentru bărbați

Și stilul sport-casual pentru fi abordat cu ajutorul unor perechi de ghete pentru bărbați. De pildă, poți asocia ghetele cu o pereche de pantaloni sport din bumbac, un hanorac și o geacă groasă din fâș, pentru a obține astfel o ținută confortabilă pentru o plimbare într-o stațiune de munte, de pildă.

Stilul smart-casual pentru bărbați

Dacă ești adeptul stilului smart-casual, află că există o mulțime de modele de ghete pentru bărbați pe care le poți asocia ținutelor tale. O pereche de jeans negri, alături de o cămașă albă, un pulover cu guler în V, un palton elegant și o pereche ghete clasice pot compune ținuta perfectă smart-casual.

Stilul elegant pentru bărbați

Chiar și domnii eleganți pot purta ghete în ținutele elegante, alături de costume din materiale fine și accesorii rafinate. Dacă și tu faci parte din această categorie, este important să știi care sunt cele mai potrivite modele de ghete pentru aceste tipuri de ținute. De pildă, o pereche de ghete de bărbați din piele naturală de culoare neagră, cu design simplu, se vor potrivi de minune unui costum clasic în sezonul rece.

Poți purta ghete la un eveniment elegant?

Așa cum ai putea deja deduce din rândurile anterioare, bărbații pot purta ghete la un eveniment elegant. Acest lucru va depinde, însă, de stilul și atmosfera evenimentului. Ghetele pot reprezenta un element elegant al unei ținute, atâta vreme cât sunt alese cu atenție și respectă dress code-ul din invitație.

De exemplu, ghetele din piele neagră sunt adesea considerate a fi un articol elegant, care poate fi purtat chiar și la evenimente mai formale. Cu toate acestea, este important să te asiguri că acestea se vor potrivi cu nivelul de formalitate al evenimentului la care participi. Dacă vorbim despre un eveniment White Tie, trebuie să știi că cea mai bună opțiune vor rămâne întotdeauna pantofii eleganți pentru bărbați, căci aceștia sunt singurii care vor putea completa cu succes o ținută cu frac și papion.

În concluzie, bărbații pot purta ghete la un eveniment elegant, însă trebuie să se țină cont de nivelul de formalitate al evenimentului, căci multe dintre codurile vestimentare ar putea implica alegerea unei perechi de pantofi eleganți pentru bărbați, indiferent de sezon!