Cinci idei de amenajare a locuinței în stil modern

0
352
Cinci idei de amenajare a locuinței în stil modern

Îți dorești o locuință aerisită, în care să domine culorile luminoase, iar decorațiunile să fie simple și elegante? Toate aceste elemente descriu perfect stilul modern, așa că poți opta pentru un astfel de design, pentru a oferi un plus de personalitate locuinței tale. Dacă nu știi de unde să pornești cu amenajarea, iată câteva sugestii:

Alege un mobilier funcțional

În general, mobilierul modern are un triplu rol: este funcțional, are un rol estetic, dar ajută și la manipularea vizuală a spațiului. Spre exemplu, scaunele sau mesele transparente, realizate din policarbonat, oferă impresia unor camere mai mari. La rândul lor, alte piese pot înălța optic tavanul: corpurile de bibliotecă sub formă de trepte sunt doar un exemplu. 

Creează un bar în living

Dacă livingul tău este de tip open space, îl poți separa de bucătărie, amenajând un bar modern, cu scaune înalte, care să delimiteze cele două încăperi. În plus, poți adapta la stilul modern al apartamentului tău și diferite elemente decorative, care să se potrivească în zona de bar. Spre exemplu, poți alege un suport suspendat pentru pahare, sau o etajeră specială, pe care poți depozita diferite sticle cu băuturi. Însă, cel mai important este să păstrezi scaunele înalte de bar, care vor crea un constrast puternic de culori și textură. Poți alege scaune cu tăblie din piele sau din catifea, în culori excentrice─galben, verde sau roșu─care vor oferi un plus de energie și de contrast întregii camere.

Optează pentru o piesă statement

Dacă vrei să reduci monotonia unui încăperi, poți schimba atmosfera, optând pentru o piesă statement de decor. Fie că optezi pentru un tablou, o sculptură sau un corp de iluminat, este important ca această piesă să fie diferită și distinctă de restul ambientului. Stilul modern este inspirat din elementele naturale, așa că poți opta pentru decorațiuni cu forme grațioase, cu linii suple și fluide. Spre exemplu, pe InPride.ro găsești o gamă variată de tablouri canvas moderne din care poți alege un model statement, abstract și cu un joc de culori care să atragă atenția.

Pune accentul pe simplitate

Spre deosebire de alte stiluri de amenajare, designul modern pune accentul pe simplitate, eleganță și delicatețe. De aceea sunt preferate elementele cu linii drepte și fine, dar și nuanțele neutre, pe care le poți combina foarte ușor cu diferite decorațiuni colorate. În general, în cadrul unei amenajări moderne, camerele ar trebui să fie cât mai aerisite, așa că ar fi ideal să eviți decorațiunile în exces, care pot aglomera vizual întregul spațiu.

De asemenea, ferestrele sunt simple și mari, iar accentul se pune foarte mult pe lumina naturală. Tocmai de aceea, pentru o amenajare modernă, poți alege perdele transparente. 

În ceea ce privește alegerea finisajelor, sunt preferate materiale precum lemnul, cărămida, fibrele naturale și nylonul. Culorile ideale pentru o amenajare modernă sunt alb, negru sau beige.

Evită imprimeurile încărcate

Un decor modern se caracterizează prin simplitate, așa că imprimeurile florale sau etnice, în culori electrizante, trebuie evitate. În locul unei canapele înflorate, poți alege una simplă din piele de culoare bej, sau niște fotolii din catifea, fără modele încărcate. Încearcă să nu aglomerezi încăperea cu obiecte inutile, pentru a crea o atmosferă relaxantă și aerisită. Dacă vrei să incluzi anumite decorațiuni, optează pentru unele simple, cum ar niște tablouri canvas, o plantă de birou sau o sculptură abstractă.

Amenajarea unui dormitor într-un stil modern 100% poate fi o adevărată provocare, însă, poți opta și pentru anumite elemente specifice stilului contemporan sau minimalist, care se îmbină armonios. Avantajul acestor stiluri de amenajare este acela că sunt foarte practice și în același timp îți oferă un confort sporit.

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online