Cum îți dai seama dacă un parfum e original?

652
Cum îți dai seama dacă un parfum e original

Atunci când vrei să-ți cumperi un parfum care nu e tocmai ieftin, îți dorești, fără doar și poate, să știi că achiziționezi chiar produsul pe care ți-l dorești. Deși parfumurile contrafăcute sunt ușor de fabricat, căci nu au aceeași calitate ori același miros ca cel autentic, însă uneori te poți lăsa păcălită cu ușurință. Din acest motiv îți propunem să descoperi care sunt semnele care te pot ajuta să știi sigur că un parfum e original.

Achiziționează-ți parfumul dintr-un magazin cunoscut

Nu este niciun secret că există numeroase magazine care comercializează parfumuri. Atunci când vrei să investești într-un astfel de produs, alege, însă, să-l achiziționezi dintr-un magazin reputat ori care are afișate documentele de funcționare. Spre exemplu, poți comanda parfumuri originale de pe infinitelove.ro, unde găsești numeroase produse, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Nu trece cu vederea prețul

Deși un preț nu reflectă întotdeauna calitatea unui produs, dacă ți se pare prea ieftin pentru brandul respectiv, atunci poate că ar trebui să iei în considerare faptul că s-ar putea să fie prea frumos să fie adevărat, iar parfumul pe care-l cumperi să nu fie tocmai cel original, pe care ți-l dorești.

Cercetează parfumul în prealabil

Înainte de a achiziționa un parfum, depune puțin efort și documentează-te e site-ul producătorului pentru a vedea dacă a furnizat suficiente informații despre ambalaj, sticlă și chiar cod de bare. Poți, de asemenea, să mergi și într-un magazin pentru a vedea cum arată sticla și ambalajele autentice, pentru a-ți face o idee cu privire la ceea ce te aștepți să achiziționezi.

Fii atentă la ambalaj

Ca să te asiguri că un parfum este original este important să-i verifici ambalajul. Un produs contrafăcut va fi mereu înfășurat într-un celofan care fie e mai mare, fie e prins într-un mod nepotrivit, motiv pentru care îți vei da seama imediat că achiziția pe care vrei să o faci nu e tocmai potrivită.

Verifică acel cod de bare inscripționat pe ambalaj

Un parfum original va avea întotdeauna toate numerele înscrise pe ambalaj, care pot fi folosite pentru a verifica autenticitatea acestuia. Astfel, atunci când ai dubii, nu ezita să consulți producătorul să verifici dacă numerele se potrivesc cu numerotarea producției.

Analizează sticla parfumului

Atunci când te temi că ești pe cale să cumperi un parfum contrafăcut, nu ezita să inspectezi puțin sticla. De obicei, produsele contrafăcute sunt puse în recipiente care sunt mai ușoare ori care nu au aceeași calitate cu un produs original. De asemenea, cele de calitate au anumite linii fine, pe care nu le poate replica oricine și care reflectă, de asemenea, calitatea superioară a parfumului.

Testează parfumul

Un parfum original are trei straturi, și anume note de vârf, note de mijloc și note de bază. Odată aplicat pe piele, parfumul își schimbă mirosul, pe măsură ce trece timpul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, iar acesta are aceeași aromă în permanență ori pur și simplu nu persistă, atunci s-ar putea să nu fie un produs original.

În ciuda faptului că s-ar putea să ți se pară complicat să identifici dacă un parfum este sau nu original, ține cont de sfaturile enumerate mai sus și fii sigură că vei face alegerea potrivită pentru tine.