Cum pot cei din Bacău să adune BANII necesari pentru a călători 3 LUNI de zile în ORICE țări doresc?

1604

Puțini oameni ar putea spune că nu le place să călătorească. Există o anumită sete de cunoaștere, experimentare și evoluție, care îi determină pe cei mai mulți să tânjească mai mereu după zile libere, în care să poată vizita noi meleaguri. Dacă și tu ai o astfel de dorință, dar resursele financiare nu îți permit să îți iei o vacanță pentru o perioadă mai mare de timp, sfaturile din acest articol te pot ajuta cu adevărat. 

Cum să aduni bani pentru a călători 3 luni din 12? 

  1. Trăiește dintr-un singur salariu, dacă este posibil

Dacă acesta este unul din obiectivele tale pentru acest an, vizitează Cappadocia cu Karpaten sau orice altă țară, indiferent de continent. După ce ai aflat care este bugetul aproximativ de care ai avea nevoie, este momentul să iei măsuri pentru a economisi cât mai mult. Dacă faci parte dintr-un cuplu și aveți amândoi un loc de muncă, ați putea decide să trăiți dintr-un singur salariu, cât mai mult posibil. 

Ce poți face concret? Dintr-un venit, străduiește-te să plătești doar lucrurile esențiale: chirie (dacă e cazul), facturi, mâncare, asigurări. Din cel care a rămas, poți cheltui cât mai puțin posibil pe lucruri neesențiale. Vei fi surprins de cât de mult poți salva astfel! 

Dacă nu faci parte dintr-un cuplu, stabilește ca cea mai mare cheltuială a ta lunară să fie economia. Astfel, de îndată ce primești salariul, pune deoparte suma stabilită și uită total de ea, până în momentul în care va trebui să pleci în vacanță. 

2. Stabilește la ce ești dispus să renunți în călătoriile tale

Adevărul este că, e puțin probabil să călătorești trei luni și să te bucuri de condiții de lux oriunde ai merge. Uneori, va trebui să sacrifici unele aspecte care țin de confort. Totuși, unele s-ar putea să te deranjeze mai puțin decât altele. De aceea, este important să te gândești la obiectivul cu care vizitezi o destinație și la facilitățile la care ești dispus să renunți. 

De exemplu, este posibil ca o cazare bună, curată și foarte confortabilă să fie deosebit de importantă pentru tine. Totuși, ai putea cheltui mai puțin în ceea ce privește mijloacele de transport, alegând să le folosești pe cele în comun și să nu închiriezi o mașină. Sau, poate ești o persoană care se bucură mai mult de peisaje decât de muzee sau locații unde trebuie să plătești o taxă pentru intrare. În momentul în care realizezi că poți renunța la unele cheltuieli, va fi mult mai ușor să aduni banii necesari. 

3. Schimbă modul în care te distrezi

Mulți oameni cheltuiesc o sumă mare din venit pe divertisment, în fiecare lună. Poate că distracția cu prietenii, pentru tine, presupune ieșiri în oraș de mai multe ori pe săptămână sau excursii în afara orașului în fiecare weekend. 

După ce faci din călătorit un scop, s-ar putea să fie nevoie să faci unele schimbări în acest sens. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la tot, ci doar că va trebui să abordezi diferit această situație. Evită să mergi la cinema, dar profită de cât mai multe evenimente gratuite care au loc în oraș. Sau invită prietenii la tine acasă și alege să gătești pentru ei sau chiar roagă-i să aducă ei unele ingrediente pentru a pregăti preparatele împreună. 

Pune în practică aceste 3 sfaturi și vei face primii pași spre călătoria visurilor tale!