Tablourile pentru dormitor nu trebuie alese la întâmplare! DOs&DONTs pentru conturarea unui ambient coerent

0
102
Tablourile pentru dormitor nu trebuie alese la intamplare

Dormitorul sau camera de odihnă reprezintă refugiul nostru după o zi activă. Aici îți dăruiești un somn de calitate, te relaxezi privind un film, citind o carte bună, sau pur și simplu, oferindu-ți timp de calitate. Așadar, stilul de amenajare trebuie să rezoneze cu scopul camerei de odihnă până la cele mai mici detalii.

De exemplu, atunci când alegi un tablou pentru dormitorul tău, evită modelele încărcate, sau reprezentările unor petreceri, scene sângeroase, sau animale agresive. În schimb, poți completa design-ul camerei cu un tablou pictat pe pânză, care adaugă o tușă rafinată ambientului.

Tablouri decorative pentru atmosfera camerelor de odihnă

După cum s-a menționat deja, scopul principal al dormitorului este să ofere o senzație de calm și liniște ori de câte ori cineva trece pragul. Amplifică aceste senzații cu ajutorul elementelor de tip tablouri pentru dormitor ce redau imagini din natură, apusuri de soare, imagini abstracte, simboluri care duc cu gândul la divinitate și Univers, care trezesc emoții pozitive, etc.

Achiziționarea tabloului trebuie gândită astfel încât să corespundă cu locul în care urmează să-l așezi și cu stilul de design predominant. Astfel, dacă dormitorul este amenajat în stil minimalist, atunci poți opta pentru tablouri care descriu imagini simple, precum portrete alb-negru, elemente din natură creionate în nuanțe neutre de maro, bej, crem, alb sau negru. De asemenea, la fel de inspirate sunt și tablourile cu anotimpul preferat, realizate în tonuri pastelate sau pământii.

Zonificarea dormitorului și alegerea tablourilor corespunzătoare

Dacă ești fericitul posesor al unui dormitor cu dimensiuni generoase, atunci începe să-l structurezi în zone funcționale, dedicate diverselor activități. Destinația acestora poate fi reflectată în alegerea unor tablouri pe măsură. De exemplu, în zona de citit poți adăuga un tablou cu o imagine diafană. În zona de studiu poți integra un tablou în nuanțe potolite de verde, albastru, sau galben – culori odihnitoare, care încurajează capacitatea de concentrare și creativitatea.

Unde așezăm tablourile pentru dormitoare?

Cel mai indicat loc pentru a așeza tablourile este peretele de deasupra patului. Dacă preferi unul de dimensiuni mari, atunci rezumă-te la un singur tablou. Dacă dorești mai multe tablouri mici, atunci alege imagini cu simboluri divine sau elemente din natură pe care să le încadrezi cu stil. Poziționarea tabloului trebuie să respecte o distanță de 15-30 de cm față de spătarul patului sau al canapelei.

Tablourile au capacitatea de a schimba radical atmosfera într-o încăpere. Pe lângă faptul că imprimă camerei un aer personal și conferă un sentiment de căldură și romantism, tablourile sunt piesele care exprimă multe despre personalitatea și stilul de viață al proprietarului.

Sursa de imagine: Dovido.ro

Comentează cu Facebook
agentie SEO Bacau & promovare eficienta online