TOP 5 cele mai populare comunități online pentru iubitorii de lectură

1247
TOP 5 cele mai populare comunități online pentru iubitorii de lectură

Te întrebi cum își mențin devoratorii de lectură pofta pentru citit? Pe lângă curiozitate și o putere mare de concentrare, mulți dintre ei fac parte din comunități care împărtășesc aceleași interese. În acest fel, ei sunt la curent cu ultimele apariții, dezbat sau evaluează cărți și, uneori, comunică direct chiar cu autorii lor preferați. Dacă și tu dorești să îți cultivi dragostea pentru literatură și să-ți creezi conexiuni prin intermediul ei, vei descoperi, în continuare, câteva grupuri virtuale, din care poți face parte.

Iată 5 dintre cele mai populare comunități online pentru pasionații de lectură:

  • Goodreads

Cu peste 90 de milioane de utilizatori, aplicația Goodreads a consolidat în jurul său o adevărată familie, ai cărei membri au în comun dragostea pentru cărți. Cu ajutorul acestei platforme, poți găsi titlurile care te interesează, primești recomandări personalizate de lectură și ești la curent cu ce citesc prietenii tăi. Mai mult, autorii își pot promova creațiile și pot intra în contact cu publicul lor. Recenziile sunt o altă componentă esențială a site-ului, prin intermediul cărora vei lua mai ușor decizia de a citi sau nu o anumită operă. 

  • Wattpad

Spre deosebire de Goodreads, Wattpad este o comunitate mai aparte, care, pe lângă ocazia de a citi scrieri de orice gen, oferă utilizatorilor săi oportunitatea de a-și asuma chiar ei rolul de scriitori. Mai mult decât atât, platforma îi ajută pe autori să se promoveze, facilitându-le acestora parteneriate cu edituri faimoase sau producători TV. Mai mult, ei participă la concursuri organizate pe site, iar poveștile lor pot fi votate de către cititori. De exemplu, unul dintre titlurile câștigătoare, care se găsește și în România, în librăria online Bookzone, este “Ame”, scris de Cathya MP. 

  • Litsy

Misiunea principală a acestei platforme, lansate în 2016, este aceea de a conecta iubitorii de lectură și de a încuraja discuțiile despre cărți. Disponibilă pentru Android, iOS și desktop, Litsy este similară cu orice aplicație de social media, particularitatea ei fiind că poți posta texte în limita a 300 de caractere. Acestea pot fi scurte observații, citate sau recenzii și pot conține o imagine. Ai, de asemenea, posibilitatea de a crea liste de titluri, iar userii au un scor personal, care crește în funcție de impactul acestora în comunitate. Asemeni platformei Goodreads, site-ul poate fi accesat în mod gratuit. 

  • AuthorsDen

Dacă celelalte comunități se învârt în jurul review-urilor, AuthorsDen își propune să sprijine relația dintre autori și cititorii lor. Înregistrarea și opțiunile de bază sunt gratis, iar dacă îți dorești acces la un cont premium, în funcție de nevoile tale, va trebui să plătești o taxă. Acest site vine în ajutorul autorilor independenți, oferindu-le oportunitatea de a-și expune noile lucrări. De aceea, este o resursă valoroasă pentru cei care doresc să fie la curent cu toate noutățile și să dialogheze liber cu scriitorii.

  • Bookstr

Trăsătura care distinge acest site de celelalte este diversitatea conținutului său. Aici, vei putea accesa recenzii, imagini, videoclipuri sau pagini interactive, precum quiz-urile, toate acestea pentru ca tu să găsești mai ușor următoarea lectură ce te va fascina. Creată în 2010 sub numele “The Reading Room”, pagina a trecut printr-un proces de rebranding, iar la momentul actual publicul ei țintă este reprezentat de generația “millennials”.

Așadar, mulți dintre iubitorii de lectură au la dispoziție, în lumea virtuală, nenumărate oportunități de a-și găsi comunitatea potrivită, pentru a se bucura de beneficiile pasiunii lor. Tu cum îți întreții entuziasmul pentru citit?