Cunoști psihologia modei? Află AICI motivele pentru care bărbații preferă aceste 5 articole din garderoba femeilor

926

Nu este un secret pentru nimeni faptul că reprezentanții sexului masculin au idei cât se poate de clare cu privire la îmbrăcămintea pe care și-ar dori să o poarte femeile. Există articole care le plac și altele pe care, pur și simplu, le-ar interzice. La prima vedere, ar putea să pară că motivul care stă în spatele unor astfel de alegeri este cât se poate de banal: numai anumite haine sunt atrăgătoare și le stimulează fantezia. În ciuda faptului că nimeni nu contestă acest lucru, există și alt fel de explicații pentru a le justifica preferințele.

Atunci când bărbații se arată interesați de unele piese vestimentare purtate de femei, înseamnă că, la nivel inconștient, ei produc o serie de asocieri. În acest articol vei descoperi care sunt acele conexiuni mentale care îi fac să prefere anumite obiecte de îmbrăcăminte în detrimentul altora. 

Motivele pentru care bărbații adoră femeile care poartă aceste 5 articole de îmbrăcăminte: 

  • Fusta scurtă

Cu siguranță, primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la motivul pentru care domnii de orice vârstă adoră un astfel de articol vestimentar este acela că el pune în valoare picioarele frumoase și suple. Explicația este cât se poate de adevărată, însă, în același timp, fustele mini sunt asociate cu timpul liber, distracția și evadarea din rutina zilnică. Gândește-te la faptul că femeile își permit să le poarte doar atunci când ies în oraș sau în cluburi și că la birou, bineînțeles, sunt nevoite să adopte un alt fel de ținută. 

  • Pantofii cu toc

Toți știu că aceștia ocupă primul loc pe lista articolelor pe care reprezentantele sexului feminin ar trebui să le etaleze pentru a atrage toate privirile. Bineînțeles, tocurile sunt văzute ca un simbol al senzualității și erotismului. În același timp, însă, doamnele care le poartă creează impresia că sunt mult mai dispuse să interacționeze cu un potențial partener, tocmai pentru că astfel de pantofi transmit ideea de siguranță de sine. Femeile încrezătoare în propriile forțe sunt întotdeauna mai degajate, se folosesc mai bine de comunicarea nonverbală și par mult mai disponibile.

  • Lenjeria de culoare roșie

La nivel psihologic, această culoare are o mulțime de semnificații. Toți știu că este asociată cu senzualitatea și puterea de seducție, însă, în egală măsură, semnalează un pericol iminent. Bărbații s-au simțit dintotdeauna atrași de tot ceea ce reprezintă un risc sau o amenințare pe care o pot înfrunta și, tocmai de aceea, lenjeria roșie le stârnește atât de mult interesul. Nu în ultimul rând, ea este văzută ca un simbol al libertății și al emancipării.

  • Încălțămintea care lasă degetele la vedere

Chiar dacă unele persoane nu s-au gândit la asta niciodată, este bine de știut că picioarele femeilor joacă un rol extrem de important în arta seducției, inclusiv atunci când ele poartă o pereche de sandale joase, care lasă la vedere o pedichiură îngrijită. Psihologii au explicat că acestea, spre deosebire de alte părți ale corpului, nu sunt legate în mod direct de sexualitate. De aceea, bărbații reacționează la o serie de stimuli care îi fac să se concentreze asupra unei zone ce nu transmite un mesaj erotic explicit. Cu alte cuvinte, se simt atrași de misterul feminin.  

  • Geaca de piele

Geaca neagră de piele a fost întotdeauna asociată cu ideea de aventură, independență și nonconformism. Toți reprezentanții sexului masculin sunt vânători înnăscuți și, tocmai de aceea, femeile care lasă senzația că sunt libere și că nu acceptă situațiile convenționale le stârnesc extrem de mult interesul. Pe scurt, acest lucru este o confirmare a faptului că bărbații adoră ”fetele rele”.

În concluzie, alegerile vestimentare pot avea un impact mult mai mare decât ar părea la prima vedere. Psihologia modei este un domeniu fascinant, prin intermediul căruia poți înțelege mai bine mecanismele care influențează interacțiunea cu persoanele de sex opus.