Beneficiile masajului de relaxare

755
Beneficiile masajului de relaxare

Dacă îți dorești să ai un stil de viață echilibrat și să îți îngrijești corpul și mintea în egală măsură, nu neglija importanța masajului de relaxare. Din acest articol vei afla câteva dintre beneficiile pe care le oferă și cum te poți răsfăța singură acasă după o zi obositoare la muncă. 

Top 5 beneficii ale masajului de relaxare

Îmbunătățirea somnului

Masajul de relaxare are ca scop principal detensionarea – atât a anumitor zone ale corpului, cât și a minții. În general, insomniile sunt cauzate de factorii de stres externi de care ajungi să te simți copleșit. Dacă ți se întâmplă des să dormi suficient și totuși să te trezești obosită, câteva ședințe de masaj de relaxare pe săptămână te vor ajuta să ameliorezi această problemă și să ai un somn odihnitor. 

Ameliorarea migrenelor și durerilor musculare

Durerile de cap fără motive aparente și durerile locale cum ar fi cele din zona umerilor și a spatelui pot fi cauzate tot din cauza stresului pe care ajungi să îl somatizezi. Masajul de relaxare realizat de un profesionist va putea detensiona zonele dureroase, diminuând considerabil și migrenele de care suferi adesea. 

Facilitarea regenerării celulare

Poate nu te-ai fi gândit că masajul de relaxare poate fi de folos chiar și în cazul acneei, însă reglarea secreției de sebum se realizează tot prin funcția de regenerare a pielii. Acesta este unul dintre efectele principale pe care ședințele de masaj îl oferă, iar beneficiile sunt multiple. Chiar și în ceea ce privește petele inestetice de pe corp sau celulita – soluția se găsește tot în mâinile dibace ale maseurilor cu experiență.  

Combaterea depresiei și anxietății

Este dificil să ținem sub control toate aspectele vieții noastre atunci când avem un program zilnic încărcat, care deseori ne epuizează și conduce la burn-out. Depresia și anxietatea se instalează atunci când acești factori externi devin mult prea copleșitori, iar stările resimțite sunt de fapt un semnal de alarmă. Masajul de relaxare nu aduce doar beneficii corporale, ci și la nivel de psihic, putând combate gândurile negative pe care le avem uneori. 

Anxietatea se instalează foarte ușor în corp, rămânând blocată în anumite grupe musculare până ce tensiunea este eliminată. Dacă suferi adesea de atacuri de panică sau stări de melancolie inexplicabile, adaugă masajul de relaxare în rutina ta săptămânală și vei observa diferențele apărute în timp. 

Îmbunătățirea posturii

În special dacă lucrezi perioade îndelungate de timp deasupra unui calculator sau dacă nu efectuezi exerciții fizice cu regularitate, postura spatelui tău s-ar putea să nu fie cea mai bună. Acest lucru este marcat prin apariția durerilor de spate, lucru ce poate fi ameliorat tot prin intermediul masajului de relaxare. Atunci când mușchii vor fi mai relaxați, vei putea avea o postură mai bună pe parcursul zilei de lucru. 

Beneficiile masajului de relaxare sunt multiple și țin atât de corp, cât și de minte. Este important să îți iei puțin timp pentru tine de câteva ori pe săptămână și să ameliorezi simptomele cauzate de stres. În cazul în care timpul nu îți permite programarea mai multor ședințe săptămânale de masaj, te poți răsfăța acasă, utilizând săruri de baie cu efect relaxant și exfoliant pentru corp din ingrediente naturale.