Cum te pregatesti pentru o iesire la munte cu cortul? 3 aspecte esentiale

1286

Dupa aproximativ 2 luni in care lumea a fost nevoita sa-si petreaca timpul la domiciliu, izolarea fortata a luat sfarsit. Conform noilor reglementari, poti parasi locuinta fara a avea un motiv intemeiat si fara a completa o declaratie pe proprie raspunde. In schimb, aceste reguli de limitare a circulatiei nu s-au sfarsit de tot, ci se aplica atunci cand vrei sa parasesti localitatea.

Cu toate acestea, sunt semne ca situatia se va imbunatati si este posibil ca circulatia sa se desfasoare liber in curand. Prin urmare, poti incepe sa-ti planuiesti o iesire cu prietenii la munte, pentru a simti din nou aerul proaspat si a-ti reveni dupa o perioada tensionata.

Iata ce trebuie sa ai la indemana daca vrei sa mergi cu cortul la munte

Ca orice iesire, nu poti merge neechipat, deoarece confortul tau va avea de suferit. Pe langa accesorii evidente, precum cortul in sine, mai ai nevoie sa te echipezi si cu cateva elemente care sa te ajute sa te bucuri la maximum de timpul petrecut sub cerul liber, alaturi de cei dragi.

Haine groase

Chiar daca alegi sa faci aceasta iesire pe timp de vara, tine minte faptul ca vremea la munte este cu totul diferita. De exemplu, ziua poate fi cald, tipic pentru aceasta perioada, dar noaptea mercurul din termometre poate sa scada pana la o valoare de cateva grade. In plus, precipitatiile sunt mai dese. De aceea, este important sa ai la tine haine groase si impermeabile, astfel incat sa poti suporta cat mai usor diferentele mari de temperatura. Nu va trebui sa apelezi la vestimentatia de iarna, ci este de ajuns sa iei cateva articole folosite chiar si acum cateva saptamani, pe timp de primavara.

Ustensile

Avand in vedere ca vei fi in mijlocul naturii, iar magazinele alimentare vor fi poate chiar si la cateva zeci de kilometri distanta, trebuie sa te pregatesti cu cateva ustensile pentru a-ti putea prepara mancarea si care te vor ajuta daca planuiesti un traseu montan. Astfel, vei avea nevoie in mod obligatoriu de un cutit, de ceva pe care sa poti prepara ingredientele, cum ar fi un gratar sau o plita, si de tacamuri. Pe langa acestea, echipeaza-te si cu o trusa de prim-ajutor si cu cateva accesorii care sa te ajute pe timp de noapte, cum ar fi o lanterna. Cu ajutorul acestor lucruri vei putea gati, poti asigura o ingrijire medicala in cazul unor eventuale accidentari si poti tine la departare musafirii nepoftiti.

Muzica

Nu uita faptul ca ai venit aici sa te relaxezi. In acest caz, muzica joaca un rol esential pentru cateva zile de deconectare de la grijile cotidiene. Poti sa optezi pentru un sistem audio pe care va trebui sa-l conectezi la masina sau poti petrece ascultand cantece la chitara in jurul focului, pentru o experienta autentica. De asemenea, poti folosi si amplificatoare pentru chitara fara a-ti face griji ca vei deranja vecinii.

Dupa o perioada plina de tensiune, multe persoane sunt in cautarea unei escapade in natura. Astfel, iesirile la munte sunt o metoda extrem de benefica si pentru sanatatea fizica si pentru cea psihica.